Tribunals

Joan Besolí queda en llibertat provisional

L'Audiència Nacional espanyola admet la petició de l'ex-conseller lauredià i de l'expresident de l'FC Barcelona Sandro Rosell

Besolí demana la nul·litat del procés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Besolí i Sandro Rosell han quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars aquest matí per decisió del tribunal de l'Audiència Nacional espanyola que jutja el cas per presumpte blanqueig de diners pel qual estan a presó des del maig del 2017. L'ex-conseller lauredià va demanar la llibertat durant la sessió del judici d'ahir i va insistir que és innocent dels càrrecs que se li imputen i pels quals s'enfronta a una petició de pena de deu anys de presó i al pagament d'una multa de 54 milions sota l'acusació de formar part d'una organització criminal que hauria blanquejat 20 milions d'euros.

Els magistrats expliquen en un aute que han tingut en compte que Besolí i Rosell estan a punt de complir el termini màxim de dos anys de presó provisional i que es tracta d'una mesura excepcional i tenen l'obligació d'assistir a totes les sessions del judici i fixar un domicili. La decisió implica a més la retirada de passaport i l'exigència de comparèixer el primer i tercer dilluns de cada mes al jutjat o comissaria més proper al seu domicili.

tracking