La Massana

Cara a cara entre PS-L'A i Ciutadans Compromesos

La Massana és l’única parròquia on només concorren dues llistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Finalment, la Massana serà l’escenari d’un cara a cara entre Ciutadans Compromesos i l’aliança entre el PS i L’A, sota el nom d’Acord. El tàndem compromès de Carles Naudi i Raül Ferré s’haurà de batre contra Judith Pallarés i Vicenç Alay. Els caps de llista de les dues formacions van donar ahir el tret de sortida de la cursa electoral i des de les files de CC, Naudi va desitjar una contesa “neta” amb un “debat realment polític”. L’ex-consellera liberal, per la seva part, va inclinar-se per remarcar la seva “il·lusió” de defensar el projecte social-liberal a la parròquia. No obstant això, ambdós números 1 van coincidir que “s’obre un escenari molt diferent de la resta del país” amb un cos a cos entre dues formacions.

Precisament, Naudi i Pallarés van recordar que es tracta d’un tauler electoral amb només dos competidors que es va acabar de definir just el cap de setmana passat. Després d’incomptables reunions i moviments d’última hora, CC va anunciar la seva candidatura a les territorials. Un moviment que es va fer públic quan faltaven tres setmanes per formalitzar les llistes i que va accelerar el tancament del complex trencaclosques massanenc amb uns liberals que van optar per sortir de la plataforma comunal, que fins llavors agrupava membres de DA, terceravia i L’A. I és que els blaus se sentien minoritaris en detriment dels taronges i dels pintadistes, còmodes amb una candidatura que els representa i contra la qual han preferit evitar el combat. L’ex-conseller general d’UL-IM Carles Naudi, que va definir l’actual equilibri a l’interior de CC “d’harmonia”, és l’home de terceravia i l’ex-cònsol menor de la Massana Raül Ferré, la veu dels demòcrates. Davant aquesta situació, els liberals van decidir presentar una candidatura pròpia. Tot i això, els barons blaus van considerar oportú apropar-se al PS. La intenció inicial de L’A, però, no era fer tàndem perquè entenien que el seu electorat massanenc era reticent. El fet d’haver de batre’s contra els compromesos els hauria posat en la tessitura de necessitar més suport. Precisament, Judith Pallarés va explicar ahir que l’esperit d’Acord és el mateix que a la resta de parròquies. I és suficient per acabar amb l’hegemonia de CC? “Jo vull pensar que sí, però això ho decidiran els ciutadans”, va apuntar Pallarés, que va considerar que amb dues llistes “el vot està menys dispers”.

L’estira-i-arronsa en el si de CC també ha provocat una situació paradoxal: els dos actuals rivals a la Massana són l’antic duo que va presentar CC les passades generals sota la marca de L’A. “No és un paper que m’il·lusioni haver d’enfrontar-me amb Pallarés, però tothom és lliure de fer el pas que cregui millor”, va dir Naudi.

EL GRAN ESTRATEG

Els estrategs demòcrates segurament han passat més temps donant tombs a com evitar una llista de terceravia a la Massana que en la confecció de les pròpies. Hi havia molt en joc perquè es tractava d’aturar l’avenç de terceravia, que apuntava a ser un autèntic maldecap per als taronges si era capaç de sortir com a favorita en dues territorials. És possible que finalment siguin els liberals amb el seu acord marc amb el PS els que hagin estat la clau de volta d’una llista única de Ciutadans Compromesos, o l’estratègia de la majoria comunal de preparar l’escenari a foc lent i entrar estratègicament a oferir el plat, o la condició humana d’apostar per la victòria segura, o tot plegat, o quelcom que no se sabrà mai. Però la realitat és que l’estratègia dels demòcrates, dissenyada per algun general a l’alça, els ha sortit clavada. La llista independent és clarament favorita amb el compromís d’ajudar en la governabilitat. I el fet que Liberals i PS vagin junts és rellevant perquè suposa que els blaus queden definitivament fora de CC. Fa la sensació que a la Massana la batalla més important acabava ahir. Fins a l’últim moment es va mantenir la por que el ja tradicional twist polític massanenc s’ho endugués tot per davant. Però aquest cop l’estrateg sembla que havia lligat tots els caps.

CC Massana

Candidatures parroquials

Acord Massana

Candidatures parroquials

tracking