Tribunals

L'expolític defensa la seva innocència i diu que ha patit molt pel fill

L’ex-conseller lauredià defensa la seva innocència i s’emociona en recordar que estava en presó i que tenia el fill ingressat amb paràlisi

Besolí defensa la seva innocència i diu que ha patit molt pel fill

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria Joan Besolí va defensar ahir la legalitat de les operacions que va realitzar a les societats que compartia amb l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell. En una declaració feta en català i mitjançant un traductor, Besolí, que s’enfronta a una pena de deu anys de presó i al pagament d’una multa de 54 milions d’euros per presumpta pertinença a una organització criminal que s’hauria dedicat a blanquejar 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol, va relatar visiblement emocionat les circumstàncies personals durant el moment de la seva detenció atès que el seu fill es trobava hospitalitzat. “M’estaven preguntant a Madrid sobre fets que van passar fa molts anys mentre el meu fill estava a l’hospital i ara va en cadira de rodes”, va explicar.

La primera sessió del judici que es va celebrar ahir a l’Audiència Nacional espanyola va servir perquè tant Besolí com l’expresident del Barça neguessin les acusacions de la fiscalia. En el cas de Rosell, va negar haver ocultat comissions per una compravenda de drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera de futbol. La fiscalia l’acusa de blanquejar els 20 milions d’euros i de quedar-se almenys 6,5 milions.

Els magistrats de l’Audiència Nacional es pronunciran avui sobra la petició de llibertat provisional que han tornar a formular els acusats, que fa gairebé dos anys que estan en presó preventiva. Aquesta situació va coincidir amb l’estada del fill de l’ex-conseller lauredià a l’hospital i malgrat que les defenses van reiterar les seves demandes perquè els posessin en llibertat, la jutge que instruïa el cas, Carmen Lamela, sempre es va negar davant del perill que veia del risc de fuga, argument que repliquen Besolí i Rosell. La situació va arribar fins al punt que Besolí va proposar renunciar a la seva nacionalitat andorrana a canvi que pogués estar amb el fill.

Per la seva part, l’expresident del Barça, que va ser el primer a declarar, només va respondre a les preguntes del seu advocat, Pau Molins, i es va negar a fer-ho a les del fiscal, que demana per a ell 11 anys de reclusió i 59 milions d’euros de multa. “No tinc res a amagar, soc innocent de tot el que m’imputa la fiscalia i defensaré el meu prestigi i honor”, va declarar, i va recordar que mai havia estat en un jutjat, ni tampoc la hisenda espanyola l’havia inspeccionat, ni a ell ni a les seves empreses, fins que el 2010 va arribar a la presidència del Barça. Càrrec del qual va dimitir quatre anys després per les amenaces que havia rebut la seva família.

Rosell va explicar que el 2006 va arribar a un acord amb la Confederació Brasilera de Futbol com a intermediari d’una empresa que es va posar en contacte amb ell (ISE), després d’oferir a l’entitat esportiva el doble de diners que li estaven pagant pels drets televisats dels partits amistosos de la selecció brasilera. Dels 600.000 euros que l’organisme futbolístic brasiler cobrava, Rosell va passar a oferir més d’1,1 milions després de convèncer el propietari d’ISE.

tracking