Justícia

Besolí demana la nul·litat del procés

Diu que “només s’ha buscat la condemna” i el fiscal rebutja que la preventiva suposi indefensió

Besolí demana la nul·litat del procés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici a l’exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria Joan Besolí i a l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell va començar ahir a l’Audiència Nacional de Madrid amb la presentació de les qüestions prèvies. Les representacions lletrades van demanar la llibertat dels dos homes, que estan acusats de pertinença a una organització criminal dedicada al blanqueig d’uns 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol. En aquest sentit, l’advocat de l’ex-president blaugrana, Pau Molins, i el de l’empresari lauredià, Andrés Maluenda, van al·legar indefensió i vulneració del dret a la defensa perquè ambdós estan en presó provisional des del maig del 2017.

Una petició, però, que el fiscal, Javier Polo, va rebutjar, adduint que “afecta molt la persona”, si bé no infringeix el dret a defensar-se. No obstant això, Molins va insistir que per garantir el dret a uns jutges imparcials s’ha d’acordar a llibertat de Rosell i Besolí per evitar la sospita que el tribunal pot tenir prejudicis en favor de l’acusació. Així mateix, el representant del català va plantejar la substitució dels tres magistrats que conformen la sala: Concepción Espejel, Ángel Hurtado i Ramón Sáez. Per la seva part, Maluenda va argumentar que en el procés “només s’ha buscat una condemna i s’han anat alternant els fets i les proves d’una manera esgarrifosa”. En paral·lel, també va demanar “més humanitat” a la sala a causa de la “crueltat” amb els acusats durant la instrucció del cas, en al·lusió al fill de Joan Besolí. El representant de Rosell va anar més enllà i va posar en relleu que hi ha condemnats per altres delictes “bastant més greus” com els “de La Manada” que estan lliures.

D’altra banda, Molins va exposar que la jurisdicció espanyola no és competent per jutjar dues de les tres operacions atribuïdes a Rosell per part de la fiscalia, ja que van tenir lloc al Brasil i a Andorra. Dos països en els quals, va afegir, la corrupció entre particulars no és delicte. Per tot, els dos advocats van reclamar la nul·litat de les actuacions dels fets ocorreguts al Brasil i al Principat. És a dir, la nul·litat del procés. La fiscalia demana 10 anys de presó i una multa de 55 milions d’euros per a Besolí com a presumpte soci principal de Rosell, per al qual demana 11 anys i 59 milions. El judici continua avui amb la resolució de les qüestions prèvies per part de la sala.

tracking