Mobilitat

Transportistes a mig gas pels talls de carretera a Catalunya

Les empreses redueixen el nombre de trajectes per abastir-se a Mercabarna i a Lleida

Transportistes a mig gas pels talls de carretera a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els talls de carretera que es van produir ahir a Catalunya en el marc de la vaga general per protestar contra el judici als presos independentistes catalans també van afectar l’accés al Principat. El col·lectiu dels transportistes va ser el que es va veure més afectat per la presència de 200 persones que van arribar a participar a la manifestació convocada a les set del matí pel comitè de vaga de la Seu d’Urgell, que va començar a la plaça Catalunya i que posteriorment es va traslladar fins a l’N-260, a l’entrada oest de la localitat.

Els mossos d’esquadra van desallotjar un per un els manifestants, que van denunciar “l’ús de la violència” per part dels efectius de la policia catalana. Els protestants, que es van dirigir a la zona dels jutjats per concentrar-se de manera pacífica, van tornar a impedir el pas dels vehicles des dels volts de les nou del matí fins passades les onze, quan els mossos van tornar a intervenir i van desallotjar els piquets. Amb tot, no es va poder reobrir el trànsit, ja que els agents de la policia catalana van topar amb la resistència dels manifestants, que van tornar a ocupar la totalitat de la calçada. Pels volts de les dotze del migdia, el prop de centenar de veïns que es trobaven a l’indret van decidir finalitzar el tall i la circulació es va restablir totalment. L’acció va afectar sobretot els vehicles de mercaderies i alguns autobusos, mentre que els turismes van poder evitar-la gràcies a vies alternatives.

El portaveu de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, Víctor Filloy, va manifestar que les empreses van decidir no sortir i evitar alguns desplaçaments en direcció Mercabarna i Lleida per abastir-se de productes. “Hem reduït una mica el trànsit i alguns vehicles s’han vist aturats a primera hora del matí”, va afirmar Filloy, que en tot cas va explicar que el temps d’espera per les afectacions va ser “poc significant” i que els trajectes no realitzats ahir es compensaran avui.

ENTRADA “FLUIXA” DE VEHICLES

El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va explicar que l’entrada de vehicles per la frontera del riu Runer va ser “fluixa” perquè molts conductors van canviar la data del seu trajecte. “Els talls han pertorbat de manera considerable la mobilitat cap aquí”, va dir Bonell, que va assegurar que la policia va estar en contacte amb els cossos de Catalunya i d’Espanya per actualitzar l’estat de les carreteres.

Els trajectes d’autobusos van patir poques afectacions per culpa dels talls que es van reproduir a diferents punts de Catalunya. La companyia Direct Bus, que opera fins a Barcelona i l’aeroport, no va patir retards, ja que les hores de pas dels vehicles van coincidir amb el restabliment puntual de la circulació. El gerent d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, va recordar que “els usuaris estaven avisats que si compraven el tiquet podrien trobar afectacions”. Alguns busos d’Andbus, que opera fins a l’aeroport del Prat, sí que van patir afectacions, encara que minses i, per tant, els usuaris, que també estaven previnguts, van poder arribar a l’hora. El grup Montmantell no va tenir pertorbacions en els trajectes a Lleida, la Costa Brava i la Seu d’Urgell. Els actes de protesta a la capital de l’Alt Urgell es van completar a la tarda amb una concentració unitària a la plaça dels Oms.

Transportistes a mig gas pels talls de carretera a Catalunya

tracking