justícia

L'exjutge Baltasar Garzón reconeix que va treballar per a BPA en fer un informe el 2012

L’ex-jutge espanyol assegura que el 2012 va fer “un informe per a Banca Privada d’Andorra”

L'exjutge Baltasar Garzón reconeix que va treballar per a BPA en fer un informe el 2012

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ex-jutge espanyol Baltasar Garzón reconeix que va treballar per a Banca Privada d’Andorra (BPA). En un article que va publicar ahir al diari Público, Garzón afirma: “Jo vaig fer un informe per a Banca Privada d’Andorra en un procediment.” En concret, l’exmagistrat de l’Audiència Nacional apunta que la redacció d’aquest document va tenir lloc el 2012.

Segons s’explica a la notícia del rotatiu espanyol, Garzón va negar recentment haver treballat per a BPA i anteriorment també va negar haver treballat per als exfuncionaris i empresaris de Petróleos de Venezuela, Sociedad Anónima (PDVSA), acusats d’utilitzar Banca Privada per guardar els milions de dòlars espoliats a Veneçuela. En aquest sentit, Público també es fa ressò dels arguments que exposa l’exjutge en la seva defensa: “El senyor Baltasar Garzón Real, ni personalment ni com a membre d’Ilocad, mai no ha assessorat Banca Privada d’Andor­ra, sinó que va donar assessorament jurídic a un client de BPA, la identitat del qual està sota secret de sumari.”

El despatx de Garzón

No obstant això, la periodista que signa l’article, Patrícia López, apunta que “el cert és que el despatx del qual Baltasar Garzón és administrador únic ha treballat per a BPA, per als ex-dirigents veneçolans i ara també per a la petroliera de Maduro”.

El despatx de Baltasar Garzón s’anomena Ilocad i va ser fundat l’any 2012 per Garzón. De fet, segons es remarca a la notícia, ell mateix és “el soci i administrador únic”. En qualsevol cas, l’ex-jutge espanyol nega totalment haver intervingut en la causa de Banco Madrid.

tracking