Catalunya

Transportistes i busos van a Catalunya tot i la vaga

Mobilitat recomana evitar els desplaçaments si no és estrictament necessari

Transportistes i busos van a catalunya tot i la vaga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de l’Alt Urgell ha convocat una concentració per protestar aquest matí contra el judici als presos polítics catalans, que va començar la setmana passada a Madrid. L’acte reivindicatiu es produeix en el marc de la jornada de vaga convocada a Catalunya per part de la Intersindical-CSC, per la qual cosa s’espera que es produeixin diferents concentracions arreu del territori, encara que les possibles afectacions al trànsit són incertes. Transportistes de mercaderies i viatgers mantenen els serveis previstos.

En una publicació al seu compte de Twitter, el CDR de l’Alt Urgell ha convocat els assistents a tres quarts de set del matí a la rotonda Pifarré per esmorzar. Més tard, a les nou del matí, està prevista una manifestació a la plaça Catalunya i a les 18 hores una altra a la plaça dels Oms. Davant la possibilitat que els manifestants tallin la via que dona accés a Andorra, el cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, recomana evitar els desplaçaments en direcció Catalunya en cas que no sigui estrictament necessari.

Bonell desconeix l’abast de la vaga que s’ha organitzat avui a Catalunya i explica que Mobilitat informarà de l’estat del trànsit amb freqüència. El màxim responsable de l’àrea de Mobilitat afirma que la policia estarà en contacte amb les autoritats espanyoles i catalanes per fer un seguiment de la jornada de protesta. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va manifestar que si es produeixen talls els serveis de seguretat a banda i banda de la frontera es comunicaran.

Tant els transportistes com les companyies d’autobusos que fan els trajectes en diferents zones de Catalunya han mantingut tots els serveis previstos per avui. El portaveu de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, Víctor Filloy, afirma que avui treballaran amb “normalitat” i que “si hi ha alguna alteració o imprevist ho faran saber”.

AVISOS ALS USUARIS

Les companyies de transport de viatgers també operaran amb normalitat. Direct Bus i Andbus, que donen servei fins a Barcelona i l’aeroport del Prat, tenen previst operar amb normalitat. I el gerent d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, comenta que de totes maneres han avisat els passatgers que el trajecte es pot veure pertorbat per possibles manifestacions. El grup Montmantell també oferirà el servei regular fins a la Seu d’Urgell, Lleida i la Costa Daurada.

tracking