Justícia

Sandro Rosell diu que Andorra ha abandonat Joan Besolí sense ajudar-lo

L’ex-president blaugrana afirma que l’exconseller de Finances lauredià “està fortíssim”, tot i haver patit “els primers mesos”

Sandro Rosell diu que Andorra ha abandonat Joan Besolí sense ajudar-lo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell afirma que el seu soci i exconseller de Finances del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, ha estat oblidat per Andor­ra. En una entrevista concedida ahir al programa El món de RAC1, Sandro Rosell va apuntar que està “molt trist” per la situació de Besolí i va lamentar que “Andorra l’ha abandonat”. Així mateix, Rosell va assenyalar que, des que ambdós homes van ser empresonats a Can Brians 2, comparteixen una cel·la de deu metres quadrats. “Hem tingut molta sort de tenir-nos l’un a l’altre per poder parlar”, va reconèixer, i va congratular-se perquè tot i les adversitats, Joan Besolí “és un home molt fort i ara està fortíssim”. En aquest sentit, l’ex-president blaugrana va recordar que “vint dies abans de detenir Besolí el seu fill va tenir un accident i i va quedar paraplègic”. “És tan bèstia el que li ha passat”, va lamentar, i va destacar que qualsevol es pot “imaginar com estava durant els primers mesos” a la presó. De fet, el presentador del programa radiofònic, Jordi Basté, va qualificar la situació de Besolí “d’insupor­table”.

“El seu fill va tenir un accident laboral en un centre hípic on treballava, va quedar en cadira de rodes i no el van deixar sortir [a Besolí de presó]”, va exposar, i va argumentar que això “és una inhumanitat”. En paral·lel, Sandro Rosell va subratllar que tant ell com el seu soci andorrà fa més de 630 dies que són en presó preventiva. “He batut el rècord de presó preventiva a Espanya per un delicte econòmic”, va dir. Ambdós homes van ser empresonats el 25 de maig del 2017 en espera d’un judici que començarà dilluns a l’Audiència Nacional de Madrid. Besolí i Rosell estan acusats d’haver format una organització criminal, almenys des del 2006, dedicada al rentat de capitals a través de la qual es van apropiar suposadament de 14,9 milions d’euros de la Confederació de Futbol Brasilera (CBF), per a la comercialització dels drets de retransmissió de 24 partits amistosos de la selecció canarinha, i cinc milions més procedents del contracte de patrocini de Nike amb la selecció brasilera. Suposadament, totes les operacions es van fer amb la vistiplau del llavors president de la CBF, Ricardo Teixeira. Per tot, la fiscalia demana deu anys de presó per a Besolí i onze per a Rosell.

tracking