política

El PS proposa un ens públic per facilitar l'accés a l'habitatge

L’entitat establiria preus “assequibles” i donaria garanties als propietaris

El PS proposa un ens públic per facilitar l'accés a l'habitatgeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) proposa crear una entitat pública que gestioni l’accés a l’habitatge a preus dignes. En una entrevista al Diari, el president i aspirant a cap de Govern del PS, Pere López, explica que aquesta és una de les mesures que la formació inclourà al programa electoral per als comicis del 7 d’abril i que, segons ell, permetrà pal·liar possibles casos d’abusos per part de propietaris.

López apunta que a través de l’organisme, que seria una societat pública però que estaria separada de l’estructura del Govern, es podria establir una política de preus assequibles que es concretarien en funció de la modalitat de cada vivenda. Alhora, creu que això permetria posar a la borsa d’oferta pisos buits que actualment estant tancats. “És una mesura de conciliació entre les exigències per part dels propietaris i dels llogaters perquè els habitatges que estan buits o que per diferents qüestions no surten al mercat acabin sortint”, diu López, que al mateix temps considera que la mesura ajudaria a donar una “garantia” de cobrament als propietaris.

Segons el candidat socialdemòcrata, que explica que presentaran més mesures sobre l’habitatge, una entitat pública garantiria que els pisos es mantinguin en “bones condicions”. López afirma que estan dedicant “molts esforços” a la qüestió de l’habitatge i que el consideren un aspecte “prioritari” de cara als pròxims comicis.

A més, també considera que hi haurà propietaris de pisos que s’adheriran a l’entitat pública pel fet de viure a l’estranger, que a banda d’ajudar-los a evitar problemes de cobrament també els permetria evitar ensurts sobre el manteniment. En tot cas, considera que la problemàtica d’augments desproporcionats en l’habitatge no se solucionarà amb topalls ni subvencions al lloguer, sinó que el que cal prioritàriament és que “surtin pisos al mercat”. En cas que la problemàtica se solucioni amb els anys, el Govern podria deixar d’intervenir al mercat “de manera ràpida”.

UN ALTRE ENFOCAMENT AMB LA UE

L’acostament a Europa serà un altre dels debats a la campanya electoral. Pere López critica el Govern perquè les negociacions amb la UE se li “han escapat de les mans”. “No sabem els compromisos adquirits ni fins on s’ha anat”, diu el candidat dels socialdemòcrates.

tracking