Un any de presó condicional per no ajudar una dona morta per una allau

Dos homes hauran de pagar més de 100.000 euros a quatre membres de la família

Un any de presó condicional per no ajudar una dona morta per una allauFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha decidit condemnar a un any de presó condicional per un delicte de comissió per omissió d’un homicidi per imprudència greu els dos homes que en desembre del 2013 no van avisar d’una petita allau que van provocar i en el qual una dona va perdre la vida. Així mateix, la sentència obliga els condemnats a pagar més de 100.000 euros a la família de la víctima: 58.000 a la mare, 20.000 a la germana i 24.000 als avis. Segons es va relatar en el judici, els homes acompanyaven la víctima instants abans de morir d’hipotèrmia engolida per l’allau quan els tres practicaven surf de neu a una zona del sector de Soldeu de Grandvalira.

Etiquetes:

Els fets es remunten al dia de Nadal del 2013, quan els dos homes, de 32 i 33 anys, i la víctima, de 27 anys, es van trobar en el telecabina Tosa d’Espiolets. Un cop a dalt van accedir a un forapista situat entre les pistes negres de Cabirol i Falcó, segons el fiscal, passant per sota d’unes cordes que delimitaven la zona prohibida. La víctima va ser l’última a baixar, motiu pel qual cap dels altres dos va veure l’accident que va patir. El ministeri fiscal manté que la imprudència dels tres en baixar per una zona prohibida en un dia de mal temps va fer que es provoqués l’allau que va engolir la víctima. Desconeixent la gravetat de l’accident, els homes van baixar creient que la seva acompanyant ja estaria a baix i, en no tenir-ne notícies, van donar la veu d’alarma dues hores després. Els informes de la doctora que va fer l’autòpsia van determinar que el temps que es va trigar a donar l’avís va ser crucial perquè no es pogués reanimar la víctima, la qual va morir després de perdre fins a sis graus de temperatura corporal.

CONDEMNAT PER MALTRACTAMENT ANIMAL

El Tribunal de Corts ha condemnat un jove per un delicte menor de maltractament i crueltat animal a dos mesos de presó condicional i la prohibició de tenir animals sota la seva custòdia i d’exercir un ofici relacionat amb els animals durant un any. Els fets van ocórrer el 5 de desembre del 2017 a Sant Julià de Lòria, quan el jove, a plena llum del dia, va donar puntades de peu al morro, les costelles i les potes de la seva gossa, que bordava i gemegava pels cops. Un testimoni, que ho va veure tot des d’un dels balcons de la zona, va apreciar com l’acusat agafava la gossa amb les mans, l’aixecava per sobre del cap i la llançava contra el terra dues vegades. El processat, que té el certificat d’ensinistrament caní, va negar aquesta versió al judici i defensa que només tractava de calmar l’animal.

tracking