Cossos especials

Només tres candidats de 13 passen les proves

Els agents asseguren que Cinca va prometre 10 nous efectius per al 2019

Només tres candidats de 13 passen les provesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només tres dels tretze candidats que es van presentar a les proves per al cos d’agents de duana han superat els exàmens d’accés, la qual cosa deixa pendents de ser cobertes cinc de les vuit places que el Govern va publicar en un edicte el mes de novembre passat. Segons el president del Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), Jean Paul Cuberes, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va prometre el mes de juliol passat que s’incorporarien deu nous agents davant de les queixes del cos per la falta d’efectius. Així, segons indica Cuberes, no només s’haurien de cobrir les cinc places d’aquest primer edicte que quedaran lliures pels resultats dels candidats a les proves, sinó que s’haurà de publicar un segon edicte amb dues places més per complir les promeses que els va fer Cinca a l’estiu.

La manca de personal és una de les principals reclamacions que va fer el sindicat divendres passat mitjançant un comunicat, en el qual posa en relleu que l’última incorporació al cos va ser l’any 2008 i que la situació empitjorarà amb l’imminent increment de les jubilacions al cos. Cuberes va ratificar la demanda del sindicat, i tot i que considera que les noves incorporacions només serviran per “tapar forats”, espera que puguin millorar les condicions de treball dels agents mentre el Govern publica els nous edictes per cobrir totes les places que queden pendents: “Ara hem d'esperar que entrin els deu que ens va prometre el ministre i veure com funciona.”

D’altra banda, l’SFD demana que es recuperin les formacions i s’actualitzin algunes de bàsiques com els primers auxilis, que estan caducades fa vuit anys. En l’escrit, el sindicat culpa la junta directiva dels problemes existents al cos i l’acusa de ser “ineficient, inoperant i pràcticament inexistent”, i de crear un clima de tensió. Així mateix, els agents manifesten el seu descontentament pel programa informàtic que es fa servir a les duanes, el qual qualifiquen de “nefast”, i consideren que és un dels principals motius pels quals el temps d’espera a les fronteres és massa elevat. El president del sindicat va anunciar que demanaran al Govern que solucioni els problemes que reivindiquen els agents durant la pròxima legis­latura.

tracking