x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Precampanya electoral

Ciutadans Compromesos farà llista blanca

Terceravia i els demòcrates no faran candidatura pròpia i els liberals, de moment, tampoc
El cònsol massanenc David Baró

El cònsol massanenc David Baró

El cònsol massanenc David Baró

Actualitzada 19/02/2019 a les 18:32
La reunió de Ciutadans Compromesos (CC) va concloure amb certa unanimitat final en la creació de la llista pròpia sense adscripció a cap partit nacional i es va mandatar la creació d’una comissió electoral que haurà de ser l’encarregada de proposar qui són els integrants de la candidatura. Els favorits són Carles Naudi i Raül Ferré, que representen els dos corrents majoritaris dins de Ciutadans Compromesos i que ja eren el tiquet previst en el primer intent de llista conjunta. La composició final, però, estarà condicionada respecte a quin sigui el posicionament final dels liberals. Els membres d’aquest grup van comunicar ahir que d’entrada volen formar part de la candidatura única de CC, però que han de mantenir una reunió per acabar de posicionar-se. Es podria donar la circumstància que CC tingués només enfront la llista del PS, precisament el soci de coalició dels liberals a la majoria de par­ròquies. La decisió de Ciutadans Compromesos pot tenir un fort impacte en els liberals en l’àmbit nacional, ja que donen per fet que el partit podia fer una candidatura forta en aquesta territorial fins al punt que es va acceptar que deixessin els socialdemòcrates de banda.
L’opció elegida per CC ha estat la de mantenir equidistància amb les diferents formacions en cas de guanyar els dos consellers parroquials. Per aquest motiu, dins de l’acord per fer candidatura ha quedat establert que es farà un grup parlamentari propi. El tercer conseller que es necessita arribaria cedit pel grup nacional al qual finalment s’acabi donant suport. La decisió sobre amb qui es podrà pactar en el futur, en cas de victòria, es prendrà postelectoralment i es tindran en compte els partits amb més afinitat ideològica amb CC i el resultat dels comicis.

La resolució a la Massana provoca dificultats al projecte de la terceravia, ja que Josep Pintat, segons les fonts consultades, comptava amb una llista massanenca amb opcions de triomf com a segon gran bastió, a més de Sant Julià. La complicació s’uneix a les dificultats que s’està trobant la formació per tancar llistes a Encamp, Canillo i Ordino. Les mateixes fonts van indicar que hi haurà una reunió per analitzar com es reorienta el projecte.
Etiquetes
Veure’n més
21
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts