Finances

Cinca afirma que els canvis legislatius permetran donar sortides a les recomanacions del Moneyval

El comitè del Consell d'Europa afirma en l'informe de valoració d'Andorra que no queda clara quina és la freqüència d'inspecció d'empreses que puguin rentar diners o finançar terrorisme

Jordi Cinca afirma que els darrers canvis legislatius permetran donar sortides a les recomanacions incompletes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Jordi Cinca, s'ha mostrat satisfet per l'informe de seguiment sobre Andorra que el Moneyval, el grup de lluita contra el blanqueig de diners i contra el finançament del terrorisme del Consell d'Europa, ha fet públic aquest matí. Cinca ha manifestat que el fet que Andorra hagi millorat la majoria de les recomanacions que l'ens va emetre en l'informe del 2017 dona aval a la feina realitzada per l'executiu demòcrata en els darrers vuit anys. Una feina, ha dit Cinca, que ha permès acomplir la majoria de recomanacions del Moneyval.

Respecte als sis punts parcialment incomplets que es reflecteixen a l'informe, el titular de Finances ha assenyalat que els darrers canvis legislatius permetran al proper executiu donar sortides a aquestes recomanacions ara incompletes.El ministre ha comentat que "aquí és on ara hem d'abocar els esforços per deixar de tenir cap d'ells en 'partially compliant'. En ocasions algunes d'aquestes recomanacions requereixen temps. Penseu que al 2010, 2012 i 2015 ens van avaluar bàsicament en relació a la nostra legislació, ara ja donen per sentat que hem superat aquesta fase de dotar-nos d'un marc legal suficient per combatre el blanqueig de diners". Cinca ha indicat que el que s'avalua ara és l'eficàcia d'aquesta legislació que han anat implementant al llarg dels darrers anys.

L'últim informe efectuat per Moneyval, comitè del Consell d'Europa que avalua les mesures dels països en blanqueig de capitals, fet públic aquest matí torna a aprovar Andorra, tot i que considera que hi ha sis punts parcialment incomplets. El document destacaque en la legislació del paísno queda clara quina és la freqüència i intensitat amb la qual s'han d'inspeccionaraquellesempreses que tinguin un riscpotencial de blanqueig de diners o de finançament del terrorisme, ja quenos'ha implementat un model de control de supervisió de riscosd'àmbit.

Pel que fa a l'avaluació positiva, l'ens confirma que Andorra està fent esforços per ha millorar aquestes deficiències i que ha aplicat la majoria de recomanacions que es van fer l'any 2017 com per exemple, laintroducció d'una nova regulacióon esdemana a les entitats financeres que incorporinprocediments perquè el personal tingui conductes laborals molt més ètiques.

tracking