Societat

El PS proposa informar els menors d'edat sobre salut sexual

El PS proposa informar els menors d'edat sobre salut sexualPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS portarà al ple del Consell General de divendres i de dissabte el debat sobre el dret dels menors a tenir informació sobre salut sexual. És una de les reserves d’esmena presentades per la formació, que lamenta que la comissió legislativa d’Afers Socials descartés una esmena sobre aquest aspecte al projecte de llei qualificada dels drets dels infants i els adolescents, que si no hi ha contratemps ha d’obtenir el llum verd de l’hemicicle.

En una roda de premsa, la consellera general dels socialdemòcrates Rosa Gili va lamentar que es rebutgés una esmena que garantia als menors “el dret de rebre informació sobre salut sexual i reproductiva i accés a totes les mesures de planificació familiar”. El PS també planteja que les administracions públiques “han de vetllar” perquè tots els centres educatius imparteixin continguts relacionats amb la salut sexual i reproductiva, drets humans, violència domèstica i diversitat funcional.

Gili va apuntar que “és molt probable” que la idea d’oferir continguts sobre salut sexual i reproductiva topés amb la negativa de les escoles congregacionals. “Sovint tenim aquesta hipocresia latent amb aquest país que segons quins temes no els puguem tocar”, va criticar Gili, que va afirmar que en el cas de les escoles congregacionals, “Andorra paga, però poc hi té a dir”. Gili va enllaçar la negativa d’incloure la formació en salut sexual amb la defensa del PS sobre el dret de l’avortament, ja que, segons la formació, la interrupció de l’embaràs ha de ser “l’últim recurs” i, per això, “és important que els adolescents puguin accedir a aquest tipus d’informació”.

D’altra banda, el PS també va lamentar que es rebutgés una esmena per instar les administracions públiques a “vetllar per la conciliació familiar i perquè els infants i els adolescents puguin gaudir de moments compartits amb els seus progenitors o tutors legals”.

tracking