Simulació

Més de 150 efectius participen al simulacre nacional de rescat d'allaus

L'operatiu s'ha fet a l'estació de Pal i ha comptat amb la participació de diferents cossos d'emergències, pisters de Vallnord i Grandvalira, mossos d'esquadra i bombers de Navarra i del Pirineu francès

Més de 150 efectius participen al simulacre nacional de rescat d'allausFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 160 efectius de bombers, policia, Protecció Civil, banders, sanitaria del Servei Mèdic Urgent (SUM) i pisters de Vallnord i Grandvalira han participat aquest matí en un simulacre nacional de recerca de víctimes d'allaus que s'ha dut a terme a una zona controlada del planell de La Tossa, a l'estació de Pal. Aquesta iniciativa, organitzada pel Govern, també ha comptat amb la participació de mossos d'esquadra, i bombers de Navarra i del Pirineu francès.

La jornada ha començat al restaurant del Coll de la Botella amb una conferència sobre l'actuació en cas d'allaus, que ha anat a càrrec del cap del grup de rescat de muntanya de bombers, ÒscarSantos. Posteriorment, els operatius han pujat fins a la zona dels fets, on s'ha simulat el rescat de les víctimes (ninots i persones reals) amb la utilització de diferents mètodes. El més efectiu, segons els cossos d'emergència, ha estat el rastreig amb gossos del grup de rescat caní, ja que els animals han estat capaços de localitzar les víctimes en dos minuts. Tanmateix, els rescats s'han fet amb sondatge i RECCO, mètode que consisteix en detectar la persona soterrada a la neu a través d'un radar. Fins a la zona dels fets també s'hi han desplaçat diversos helicòpters que han simulat el trasllat de bombers, metges i víctimes.

El cap de pistes de l'estació de Pal, JoanPuey, ha destacat la bona actuació del pla de seguretat que esdevé "vital per ajudar-nos entre tots els cossos". L'últim simulacre nacional realtizat a l'estació de Pal va ser a l'any 1996.

tracking