Arrestats tres homes al Pas amb tabac valorat en 12.595 euros

El cos d’ordre els va controlar en una furgoneta estacionada en un carrer del poble

Detinguts al Pas tres homes amb tabac valorat en 12.595 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dimecres passat al Pas de la Casa tres homes no residents d’edats entre els 27 i 28 anys després d’enxampar-los amb tabac presumptament destinat al tràfic il·lícit. Segons va assenyalar el cos d’ordre en un comunicat, efectius del cos van controlar el vehicle en el qual suposadament viatjaven, una furgoneta amb matrícula francesa, i que estava estacionada en un carrer del poble encampadà. A dins estaven els tres arrestats i al maleter, després d’efectuar una inspecció, els agents van trobar tabac valorat en 12.595 euros.

Etiquetes:

A banda d’arrestar els tres homes per la presumpta autoria d’un delicte de tràfic de mercaderies sensibles, la policia va comissar 3.290 paquets de tabac (valorats en 11.449 euros) i 25 quilos de tabac de pipa (amb un cost d’uns 1.200 euros). El cos d’ordre també va comissar la furgoneta dels arrestats.

Es tracta d’una nova operació al Pas de la Casa on des de fa un temps s’han intensificat els controls després de constatar-se la proliferació de contrabandistes i bandes organitzades dedicades a adquirir mercaderia al poble per després passar-la il·legalment per la frontera i vendre-la en localitats del sud de França. Controls que també es fan en col·laboració amb la gendarmeria francesa a la zona duanera.

Recentment, en el debat de les esmenes a la totalitat del projecte de llei per tal de fixar un preu mínim al tabac, el cap de Govern va denunciar que hi ha establiments al Pas de la Casa que “rebenten els preus del tabac” i que poden ser “focus” de contraban per defensar la idoneïtat de posar una tarifa mínima.

tracking