x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers Exteriors

Guaidó aspira a recuperar els diners bloquejats a BPA pel frau a PDVSA

El president encarregat de Veneçuela agraeix al Govern el suport a través de Twitter
El president encarregat de Veneçuela, Juan Guaidó.

Guaidó aspira a recuperar els diners bloquejats a BPA

El president encarregat de Veneçuela, Juan Guaidó.

Guaidó aspira a recuperar els diners bloquejats a BPA

Guaidó aspira a recuperar els diners bloquejats a BPA

Guaidó aspira a recuperar els diners bloquejats a BPA

Actualitzada 08/02/2019 a les 14:11
Juan Guaidó va agrair dimecres a través del perfil de Twitter el suport rebut pel Govern “a la ruta que hem iniciat per aconseguir eleccions lliures al nostre país”. En paral·lel, en un acte organitzat a la Universidad Católica Andrés Bello, el president encarregat de Veneçuela es referia específicament al Principat per parlar sobre els diners bloquejats pels tribunals andorrans en el marc de la investigació sobre la trama de Petróleos de Venezuela (PDVSA), una de les lligades al cas BPA. Guaidó va assenyalar, segons recollien mitjans veneçolans, que un cop Andorra havia reconegut la seva legitimitat treballaria per protegir els actius veneçolans al Principat. “El cas d’Andorra és molt particular. Fa uns anys havien denunciat que hi havia uns 4.200 milions de dòlars en comptes particulars que venien de comptes jurídics a nom d’un país... va ser tan opac i tan corrupta l’acció del règim que ni tan sols va reclamar els diners: van ser congelats i en aquest moment, per suposat, quan tractem de salvaguardar el patrimoni de la república, estarem en comunicació directa per poder usar aquests diners”, va asseverar en declaracions recollides pels mitjans.
Però la xifra apuntada per Guaidó difereix molt de la que ara mateix estaria bloquejada al país. Els 4.000 milions de dòlars als quals es refereix són els que va apuntar el Tresor dels Estats Units que haurien passat per comptes de Banca Privada però, en realitat, segons el que s’ha recollit a la investigació duta a terme a Andorra, van ser uns 1.400 milions. Físicament, però, en quedarien prop de 25. N’hi va haver 200 més però van ser desbloquejats per la justícia al seu dia, abans que esclatés el cas BPA.

Els mitjans veneçolans recorden que des de l’any 2016 el Parlament veneçolà denuncia una trama de corrupció al voltant de la petroliera estatal i la investigació duta a terme a Andorra. A mitjan setembre de l’any passat la batlle Canòlic Mingorance va tancar la instrucció de la causa amb 28 processats, 14 dels quals andorrans i la resta veneçolans. Entre els veneçolans hi ha el considerat cap de la trama, Diego Salazar, i també els que van ser viceministres d’Energia Nervis Villalobos i Javier Alvarado. La trama està basada en l’ocultació de diners provinents de les comissions que es cobraven a empreses a canvi d’aconseguir contractes amb el govern veneçolà. BPA i BPA Serveis haurien estat cabdals en el blanqueig.
Etiquetes
  • #1 Un like per Andorra
    (08/02/19 09:03)

    A Guaidò, d'Andorra li interessen dues coses, que siguem followers del seu full de ruta i que li tornem els diners, per cert, espero que aquest rotatiu publiqui les declaracions de Maduro si es manifesta sobre Toni Martí.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts