Trobat el noi de la Seu fugit d'un centre de menors

El jove va tornar a la institució d’Olvan (Berguedà) després de contactar amb una tieta

Trobat el noi de la Seu fugit d'un centre de menors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joel Aguayo havia abandonat l’escola terapèutica i educativa Valldaura el dilluns 21 de gener amb dos menors residents més. Ahir tornava a la institució després de comunicar-se de nou amb una tieta seva, amb la qual ha mantingut contacte via xarxes socials. La tieta va acudir a buscar-lo al municipi de Sant Pol del Mar i el va retornar al centre, segons va confirmar el seu pare Toni Aguayo, que ha estat molt actiu els darrers dies reclamant col·laboració cituadana per localitzar el menor. El progenitor, alleujat, insistia a lamentar el succés i a criticar que no hi hagi una major vigilància al centre sobre els menors que hi resideixen. La direcció argumenta que es tracta d’un centre obert però el pare recorda que es tracta de menors i que, malgrat que el seu fill estigui sa i estalvi, s’ha corregut un risc perquè hauria pogut patir qualsevol accident. “Per exemple m’he assabentat que el dia que van marxar van anar caminant fins a Manresa”, exposava ahir Aguayo, que resideix a la Seu però treballa des de fa anys al Principat. A més, tornava a queixar-se que fins a 48 hores més tard no li van comunicar la desaparició del fill.

Etiquetes:

Des del mes de setembre passat la tutela del menor Joel està en mans de la Generalitat de Catalunya. Els pares no hi poden contactar però el progenitor reclama el seu dret a estar informat i assenyala que seguirà reivindicant que hi hagi una major vigilància sobre els menors i “parlaré amb qui hagi de parlar”. Durant aquests dies s’ha arribat a plantejar accions legals contra la Generalitat.

El menor havia ingressat a l’escola Valldaura per ordre judicial després d’estar uns mesos al centre tutelat per a menors a la Seu d’Urgell. Però la necessitat d’una atenció més especialitzada pel transtorn de conducta que pateix va recomanar la derivació a l’escola d’Olvan, una decisió que el noi no hauria acabat d’acceptar.

tracking