PayPal inclou Andorra entre els països amb els quals es pot operar

El mitjà permet donar-se d’alta i que els usuaris facin pagaments amb targetes del Principat

PayPal inclou Andorra entre els països amb els quals es pot operar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PayPal ha inclòs Andorra com un dels països amb els quals es pot operar i això comportarà que els usuaris d’aquest mitjà de pagament puguin escollir el Principat com a lloc de residència i vincular-hi una targeta de crèdit del país. El Govern feia gairebé dues legislatures que estava treballant amb l’empresa dels Estats Units perquè inclogués el Principat. La reticència fonamental passava perquè la massa crítica de potencials clients no era suficient per justificar la despesa i manteniment de tota l’operativa.

Etiquetes:

La importància de PayPal és doble perquè no tan sols permet el nou mitjà de pagament electrònic, sinó que obre la porta que altres grans companyies que Andor­ra intenta que la incloguin siguin més proclius. El pagament per PayPal és indispensable perquè empreses com Amazon puguin incloure empreses del Principat. Companyies en què fins ara no s’ha aconseguit entrar com, per exemple, Google Play o Apple Store podrien tenir en compte la nova realitat i seguir l’exemple de PayPal.

L’operativa amb la qual PayPal operarà a Andorra encara no s’ha donat a conèixer. En tractar-se d’una empresa privada, Govern l’únic que podia fer era instar que s’obrís al mercat andorrà, però un cop presa la decisió la negociació per fer-ho efectiu s’havia de portar a terme amb el sistema financer. En tractar-se d’un mitjà de pagament digital cal una contrapart a Andorra. Es desconeix si l’operativa es canalitzarà a través d’un sol banc o seran diferents entitats (o totes) les que hi participin. El nou sistema no només es pot utilitzar per fer compres i operacions per Internet de caire internacional, ja que PayPal també es pot aplicar a l’economia interna com a mitjà de pagament a empreses o administracions nacionals. És tot un camp que ara es podrà desenvolupar.

CANILLO S'AVANÇA A L'APLICACIÓ DE LA LLEI

El comú de Canillo s’ha avançat a l’entrada en vigor de la llei de serveis de pagament electrònic amb l’aprovació, en la sessió de consell de comú celebrada ahir, d’una modificació de l’ordinació de preus públics per la qual s’habilita el pagament de serveis i sancions a través d’Internet. L’objectiu, segons va explicar el cònsol major, Josep Mandicó, és que el comú tingui operatiu el sistema PayPal un cop entri en vigor la nova llei. L’ordinació vigent no permet fer pagaments en línia i fins ara només es podia pagar amb targeta de crèdit a les oficines del comú, però la modificació aprovada habilitarà el pagament tant amb targeta com amb PayPal a través de la pàgina web del comú. La modificació es fa perquè l’ens estigui preparat per incorporar d’immediat el servei. “El que estem fent és avançar-nos i preparar-nos per poder habilitar la nova plataforma de pagament de cara al mes de febrer, una vegada estigui operativa a tot el país”, va concloure Mandicó.

LA COTITZACIÓ DELS AUTÒNOMS QUEDA FIXADA EN 464,6 EUROS

La cotització dels autònoms per al 2019 ha quedat fixada en 464,6 euros, després que el consell de ministres aprovés ahir el decret amb el qual es fa públic el salari global mitjà cotitzat pel conjunt dels assalariats a la CASS de l’any 2018. En concret, el salari mitjà es va situar a final del 2018 en 2.111,91 euros mensuals. Aquest import és el que es fa servir per determinar les tarifes de cotització de les persones que fan una activitat per compte propi i el valor de compra i venda del punt de jubilació per al 2019. Els 2.111,91 euros de salari global mensual mitjà cotitzat representen un increment del 2,4% respecte a l’any anterior. Els autònoms hauran de cotitzar 221,19 euros a la branca general i 253,43 a la branca de jubilació. A la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, va matisar, però, que els imports de cotització que han d’assumir els autònoms varien en funció dels seus ingressos, de manera que es poden acollir al 25% de la quota, al 50%, al 75% o al 100%. També va recordar que el projecte de llei de modificació de la Llei de la seguretat social que està a tràmit parlamentari preveu nous trams de cotització del 62,5%, del 125% i del 137,5%, que “permetran adaptar millor les quotes a les diferents situacions”. Segons les previsions de l’executiu, un cop estigui aprovat el canvi legislatiu s’augmentaran en prop de 1.200 persones els beneficiaris dels règims reduïts. Quant al preu dels punts de jubilació, el de venda se situa en 2,25199 euros i el de compra en 21,61910 euros per a l’any 2019. D’altra banda, a la mateixa roda de premsa, Cinca va defensar que l’apujada de les pensions per equiparar-les al salari mínim es faci només als residents i no als beneficiaris que no viuen a Andorra. A diferència de l’opinió del president d’SDP, Jaume Bartumeu, el portaveu de l’executiu considera que no és anticonstitucional ni va en contra dels tractats internacionals. Segons el titular de la cartera de Finances, sí que ho seria si s’haguessin apujat les pensions contributives, i “en aquest cas s’hauria incrementat tant als pensionistes residents com als no residents”. Cinca va recordar que “el Govern ha pres una mesura no contributiva per als pensionistes que viuen a Andorra i que tenen una pensió per sota del salari mínim d’Andorra”.

PayPal inclou Andorra entre els països amb els quals es pot operar

tracking