Política

La tercera via farà la llista a Escaldes amb els antics liberals

L’acord està pràcticament tancat a falta de pactar els noms ja que un escaldenc aniria a la candidatura nacional

La tercera via farà la llista a Escaldes amb els antics liberals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera via dona per fet que la territorial d’Escaldes està garantida amb els antics liberals d’Escaldes que es van escindir del comitè parroquial. L’acord està gairebé fet, tot i que l’únic escull que pot quedar es troba en les possibles diferències respecte al candidat escaldenc que s’inclouria a la llista nacional. A nivell parroquial, Josep Pintat ha donat via lliure perquè els antics liberals formin la candidatura que creguin més convenient, però a la nacional s’ha de consensuar. I el problema es troba en el fet que França Riberaygua és potser la cara més visible dels antics liberals, però els responsables de la tercera via no la veuen amb bons ulls. El motiu és que mentre era vicepresidenta de Liberals va participar de forma activa en el complot que va tirar endavant una part de l’executiva per forçar el canvi de Josep Pintat per Jordi Gallardo com a líder de la formació. En aquella època, Riberaygua estava alineada amb els gallardistes i no va ser fins després que va marxar del partit per enfrontaments amb el comitè escaldenc de Liberals.

A la recerca de nom

El pacte definitiu, segons fonts properes a la negociació, s’espera tancar durant la setmana vinent un cop Pintat mantingui una última reunió on s’hauria de consensuar el candidat. Un altre punt del que s’està parlant és el nom del partit per presentar-se als comicis. El nom tercera via va ser un invent periodístic davant un moviment que es formava i calia anomenar. Pintat ha demanat que els simpatitzants aportin idees per després decidir quin serà el nom amb el qual es competirà a les eleccions.

Pintat està involucrat activament en la recerca de persones per formar el nombre de candidatures més elevat possible. A hores d’ara, Josep Pintat, segons fonts properes a UL, dona per fet que la tercera via té garantides llistes territorials a Sant Julià, la Massana i Escaldes. El polític lauredià espera arribar a les sis llistes encara que la prioritat en aquest moment és tancar una candidatura de pes a Andorra la Vella i Ordino. En el primer cas, sap que una bona llista a la capital arrossegaria molts vots a la llista nacional.

A Ordino veu que si pot aconseguir convertir-se en l’opció conservadora pel rebuig al pacte amb el PS, pot fer un gran resultat. El lloc on és més complicat és Encamp, perquè és l’única parròquia on l’oposició al pacte és mínima. L’aspiració són sis llistes i veure si s’obrís la porta a fer-ne també a Canillo.

MONTANER NO DESCARTA ANAR A LA LLISTA A SANT JULIÀ

La consellera general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carine Montaner, no descarta repetir candidatura a la llista territorial de la formació a Sant Julià de Lòria. En tot cas, Montaner, que va ser candidata juntament amb Josep Majoral el 2015, afirma que la decisió final dependrà del partit, del qual ja s’ha posat a disposició. “Estic al cent per cent amb el meu partit i jo estaré aquí sigui candidata o no per batallar i fer avançar les coses a nivell de país”, diu la representant, que considera que encara és “molt aviat” per concretar els noms de la candidatura. D’altra banda, Montaner es mostra oberta a una possible incorporació dels exliberals d’Escaldes i amb Virtus Unita. “Són benvinguts i parlem amb tots”, diu Montaner, que afirma que els exliberals d’Escaldes són “independents”. En referència al pacte entre el PS i els Liberals, la consellera laurediana afirma que no faran pactes “antinaturals per aconseguir cadires”. Montaner descarta un pacte amb DA tant a les nacionals com a les territorials. “Nosaltres farem el nostre camí i DA, el seu”, diu.

tracking