Administració

La prima per objectius dels funcionaris costarà 50 milions

El reglament de la llei de la funció pública comportarà un plus biennal per acompliment corresponent al 25% del sou base

La prima per objectius dels funcionaris costarà 50 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern preveu que es destinin 50 milions d’euros a pagar els complements retributius en les avaluacions de la feina dels funcionaris. Els diners s’aniran repartint en complements del salari per l’acompliment òptim amb una mitjana d’uns dos milions d’euros anuals. Els reglaments de la llei de la funció pública contemplen que els empleats públics que tinguin una avaluació positiva de la seva feina veuran incrementat el complement salarial.

La graella salarial de la funció pública té un sou establert per a cada grau. Aquest salari és el 100% d’aquell grau o categoria. La graella permet unes variacions de cobrament que van des d’empleats públics amb un mateix grau que cobren el 80% d’aquest salari prefixat fins a d’altres que poden arribar al 120%. Ni es pot estar per sota ni per sobre d’aquests percentatges. La diferent evolució de cada lloc de treball comporta que hi ha personal que està per sota del 100% del seu grau i, en canvi, n’hi ha que estan per sobre.

Més per al que menys cobra.

Les mesures correctores, segons el document que va trametre ahir Funció Pública a tots els empleats de l’administració, estan pensades especialment per als “treballadors que es troben actualment en una posició retributiva d’entre el 80 i el 100%”. El sistema comportarà que amb una avaluació positiva al funcionari es pagarà un complement de productivitat. L’aplicació es farà de forma biennal i no serà consolidable en l’estructura retributiva. Així, si un empleat públic passa a no complir els mínims a la feina després d’haver obtingut el complement per bona feina, no se li renovarà el plus. L’import del complement per acompliment serà del 25% del sou base i el complement de carrera (actual complement de millora). L’escrit enviat per l’executiu al personal de l’administració indica que “per als funcionaris o agents de l’administració de caràcter indefinit que es trobin en els nivells de classificació professional entre el primer i quart nivell de cos general o del nivell C2 del cos d’ensenyament el complement de productivitat serà del 50% i no del 25%” del salari base i del complement de carrera. Hi ha empleats que ja han arribat al 120% del salari corresponent al seu grau. Aquests funcionaris ja no tenen marge per créixer dins del seu grau un cop han arribat al sostre. Per a aquest col·lectiu, “com que no tenen progressió” en la seva categoria, el complement per l’acompliment a la feina no serà del 25% del sou i base i del plus de carrera. Serà del 50%. La previsió és que la llei de la funció pública entri en vigor a partir de l’1 de març i el desplegament dels reglaments tardi uns sis mesos amb una aprovació prevista per a l’1 de setembre. L’executiu havia convidat els diferents sindicats públics per a una reunió per començar la negociació del contingut dels reglaments. Els sindicats han optat de forma unilateral no fer acte de presència a la trobada. Mantenen les queixes respecte alguns dels punts de la llei de la funció pública recentment aprovada. El Govern farà reunions de treball mensuals i hi convida tot el funcionariat.

Quinze línies amb Ricard Poy

PER AL PRIVAT, NI LES ENGRUNES El Govern consolida un sistema de retribució que farà guanyar sensiblement més diners als funcionaris que compleixin amb la feina i que pràcticament no afectarà en res els que no ho facin. Com sempre, els recursos s’utilitzen per a la pública i per a la privada (on el 80% no vota) el gran ajut és apujar el salari mínim brut uns 17 €. Ara només cal esperar més demandes dels funcionaris, que fins al 7 d’abril queden dies i tenen temps de sobres per aconseguir-ho.

tracking