Govern i actors civils demanen ser part en les recusacions

Ho demanen per les admissions a tràmit del TC de les de Pijuan, Anglada, Barón i Conte

Govern i actors civils demanen ser part en les recusacionsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, com a acusació particular, i els actors civils de tres causes relacionades amb l’afer Banca Privada d’Andorra (BPA) van entrar dimecres al Tribunal Constitucional (TC) dos escrits en què demanen, entre altres peticions, “poder intervenir i per tant poder al·legar” en els recursos d’empara que ha admès a tràmit l’alt tribunals relatius a les recusacions de diversos magistrats de Corts, del Superior i d’una batlle.

Etiquetes:

El primer escrit és el relatiu al recurs d’empara presentat per quatre processats (Pablo Laplana, Xavier Mayol i els germans Rivero) en què demanen la recusació dels magistrats Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón, els tres jutges del conegut com a cas Gao Ping. El primer magistrat, el president del Tribunal de Corts, ha estat recusat de manera definitiva després que el Superior acceptés l’incident de nul·litat d’actuacions rectificant-se a si mateix de l’advocat d’aquests processats, Josep Anton Silvestre, en considerar que Pijuan no resoldria les causes relatives al cas BPA de manera totalment objectiva. Així, el mateix tribunal va emetre un acte rectificatiu d’aquella sentència, per deixar clar que el president del Tribunal de Corts només estava recusat en aquesta causa i no en la resta de les relacionades amb els presumptes actes delictius comesos pels gestors de BPA.

En aquest mateix escrit, referit a dues causes relacionades amb el banc intervingut, el Govern i els actors civils també demanen ser part del recurs d’empara presentat per la mateixes persones i acceptat pel TC contra la magistrada del Superior Marie Conte.

En tots dos casos demanen que s’admeti els compareixents per poder intervenir i per tant poder al·legar en els recursos d’empara, que es lliuri als compareixents la integritat de les causes amb la documentació pertinent i els antecedents documentals escaients i que s’atorgui als compareixents els terminis raonablement curts d’examen i d’emplaçament per al·legar i concloure.

En el segon dels escrits es demana el mateix, ja que el Govern i els actors civils volen ser part del recurs d’empara presentat pels germans Higini i Ramon Cierco i acceptat pel TC amb l’objectiu que es recusi la batlle Azahara Cascales, que va ser designada com a substituta de Canòlic Mingorance, ara magistrada a Corts, i que va heretar les causes BPA.

tracking