Societat

Duró veu insuficient la proposta d'apujar un 9,6% les pensions

Alerta que l’increment progressiu quedarà obsolet en tres anys

Duró veu insuficient la proposta d'apujar un 9,6% les pensions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, Simó Duró, creu que la proposta d’augmentar les pensions un 9,6% durant els pròxims tres anys és insuficient. En espera d’un posicionament oficial per part de l’organització, que es reunirà pròximament, Duró manifesta que no estan prou satisfets amb l’anunci del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la sessió de control de dimecres passat al Govern, que consisteix a repetir en els pròxims dos exercicis l’augment del 3,2% de les pensions inferiors al salari mínim amb almenys 25 anys cotitzats. Això serviria per compensar la no aplicació d’una tretzena paga, que és una proposta que ha canalitzat el Partit Socialdemòcrata (PS).

“Això són temptejos”, assegura Duró, que considera que l’executiu hauria de fer un esforç per millorar la capacitat adquisitiva dels pensionistes. De fet, Duró creu que el salari mínim hauria de ser actualment de 1.200 euros i alerta que un possible augment progressiu del 9,6% quedarà obsolet d’aquí a tres anys, ja que el nivell de vida haurà augmentat. “Que no es descuidin que d’aquí a quatre anys els salaris hauran de ser de 1.500 euros”, diu el president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, que recorda que a l’hivern el nivell de despesa augmenta a causa de l’ús de la calefacció i de la llum.

Duró admet al mateix temps que no és un “gran defensor” de la tretzena paga, però defensa incrementar de manera “equilibrada” tant les pensions com els salaris perquè augmenti el poder adquisitiu de les famílies del Principat.

tracking