Nevada

Una allau provocada talla la carretera de l'estació d'Arinsal

L'accés i les pistes han estat tancades i s'han posat autobusos per portar els clients a Pal i tampoc no ha pogut obrir Arcalís ni es pot circular encara cap a França

Tancat l'accès a Arcalís, Arinsal per una allau i les cotes altes de GrandvaliraVallnord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El domini massanenc de Vallnord ha informat que una allau provocada ha afectat la carretera de pistes d’Arinsal i això obliga a tenir tancada la via i les pistes, que no s'han obert en tota la jornada pel risc d'allaus. Els clients han tingut servei d’autobusos per al transport fins al telecabina de la Massana. El risc d'allaus ha pujat a nivell 4 sobre 5 a tot el nord del país per la neu acumulada ahir.

Pel que fa a Grandvalira l'estació ha obert progressivament i ha començat la jornada amb 48 quilòmetres esquiables i a primera hora de la tarda ja eren 97 quilòmetres, pels treballs de condicionament pel gruix de neu acumulada, fins a 80 centímetres, segons han informat des del domini. El Funicamp ha estat tancat a primera hora, però ja està en funcionament.

La circulació continua restringida pel tancament de l'accés a França i ja s'ha reobert al trànsit el port d'Envalira, la carretera de Ransol i l'accès a Ordino Arcalís tot i que l'estació no ha pogut obrir durant tot el dia. L'obligació de transitar amb equipaments es limita a circular a partir de Canillo i Llorts. Al Pas de la Casa, a causa dels treballs de treta de neu s'ha mantingut restringit l'accés interior del poble des de les 8:30 del matí, segons ha informat el comú, idurant la matinada la carretera de Soldeu ha sofert talls momentanis per tirs d'allaus.

Tancat l'accès a Arcalís, Arinsal pel risc d'allaus i les cotes altes de Grandvalira

Tancat l'accès a Arcalís, Arinsal pel risc d'allaus i les cotes altes de Grandvalira

La nevada afecta a la circulació

tracking