Inversió Extrangera

En marxa el centre de recerca i desenvolupament de Nice Tech

Li permetrà innovar en biotecnologia alimentària per a la congelació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Nice Tech, establerta a Andorra la Vella des del juny del 2017 amb el nom de Nice Fruit, va inaugurar ahir oficialment el centre d’investigació i desenvolupament en biotecnologia alimentària per a la congelació de fruita, carn i peix que ha instal·lat a Aixovall. Aquest fet ha permès a la compa­nyia començar a fer proves amb carn i peix, ja que fins ara només treballava amb fruites i verdures. És per aquest motiu que ha canviat la seva denominació de Nice Fruit a Nice Tech.

El president de l’empresa, Josep Maria Roger, va assegurar que està molt satisfet amb l’ajuda que els va oferir tant Govern com Actua en el procés d’instal·lació. “No pensàvem que havia de ser tan fàcil ni que ens trobaríem tan ben acollits”, va dir, per afegir que la inauguració d’aquest nou centre suposa un “canvi radical” per a la compa­nyia perquè li permet ampliar la varietat de productes amb els quals treballen.

Roger va aprofitar la inauguració, en la qual va estar present el ministre Gilbert Saboya, per explicar el procés de producció i la tasca del nou centre d’investigació, el qual assegura que treballarà amb 25 quilos de producte per hora. Nice Tech disposa d’una patent mundial que permet la congelació d’aliments sense la introducció de conservants o additius, mantenint les propietats. En aquest sentit, l’empresa aposta per implantar les fàbriques al lloc d’origen dels productes per tal que aquests arribin poc després de ser collits.

Tal com va avançar el Diari en l’edició de diumenge passat, Nice Tech ha invertit 2,5 milions d’euros per posar en marxa un laboratori que donarà feina a una quarantena de persones.

En marxa el centre de recerca i desenvolupament de Nice Tech

tracking