Tràmits

Els bombers reclamen la prejubilació als 55 anys sense condicions

L'Associació de Bombers i el sindicat A-118 han presentat un recurs a Govern per esclarir per quina llei s'han de regir per poder retirar-se amb un 60% del darrer sou sense haver complir 25 anys al cos

Els bombers reclamen la prejubilació als 55 anys sense condicionsAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Bombers d'Andorra (Aba) i el sindicat A-118 han presentat aquest matí un escrit al Serveide Tràmits de Governper a ques'esclareixi si tenen dret a la prejubilacióals 55 anysambel 60%del sou, ja que en cap de les lleis hi ha una derogació específica als drets anteriors del cos d'emergència.

Segons ha fet saber el president de l'A-118, Miquel ÀngelArdan, han presentat el recurs per a rebre unarespostade manera oficial. L'argument jurídic que defensen des de les associacions dels bombers és que són "un cos especial i la llei hauria d'estar jurídicament derogada específicament, cosa que no s'ha fet" tal com ha explicat el president de L'Aba, Joan Torra. Amb l'actual llei només es podrien prejubilar 20 bombers, ja que només ho poden fer aquells queporten 25 anysal cos i aquells els quals els hi manquen cinc anys per a jubilar-se, però no s'acullen perquè Govern els hi atorga un 50% de la pensió, i no el 60% com està establert. La resta de bombers, que són uns 120, no es poden jubilar anticipadament.

tracking