x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Precampanya electoral

Nomen fa llista nacional i no descarta presència territorial

L’exconseller afirma que el 7 d’abril els ciutadans podran votar Andorra Sobirana
Eusebi Nomen i el seu equip, en la presentació de la llista Andorra Sobirana.

Nomen fa llista nacional i no descarta presència territorial

Eusebi Nomen i el seu equip, en la presentació de la llista Andorra Sobirana.

Nomen amb la resta de membres d'Andorra Sobirana, ahir.

Nomen fa llista nacional i no descarta presència territorial

Nomen amb la resta de membres d'Andorra Sobirana, ahir.

Xavier Pujol
Actualitzada 21/01/2019 a les 13:23
Eusebi Nomen torna a la primera línia política. L’exconseller general va presentar ahir el partit amb què concorrerà a les eleccions generals. Sota el nom d’Andorra Sobirana, Nomen va explicar que es tracta d’una candidatura “transversal i formada per persones independents”. D’aquesta manera, el polític va anunciar que Andorra Sobirana es presentarà a la circumscripció nacional. Així mateix, Eusebi Nomen va deixar la porta oberta a la confecció de llistes territorials. “Potser més endavant hi haurà notícies sobre altres iniciatives que prendrem”, va dir, acompanyat de diverses cares conegudes de la política i l’empresariat al Principat. En concret, Nomen va presentar el nou partit amb Ricard Riba, Rafel Gaytán, Paquita Mora i Roser Sorribes. En aquest sentit, Nomen va aclarir que ell “no necessàriament” encapçalarà la llista nacional i va assegurar que “està tot obert”. A més, el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, també va estar present a l’acte per “escoltar un bon amic i company” i per “donar suport a la gent que es preocupa pel problema dels lloguers”. Precisament, Eusebi Nomen va apuntar que Andorra Sobirana “no és de dretes ni d’esquerres”, sinó que “s’apropa als moviments socials i les preocupacions ciutadanes”.
En aquest punt, Nomen va concretar una de les “línies mestres” de la candidatura. Segons l’exparlamentari, Andorra Sobirana proposa crear “un Fons Nacional de l’Habitatge”. El mecanisme deslliuraria els pisos bloquejats per l’intercanvi automàtic d’informació fiscal, atès que els titulars d’aquests habitatges cedirien la seva propietat al Fons, que llogaria els pisos amb un preu vinculat al salari mínim. Posteriorment, quan el propietari tingui necessitats econòmiques o es jubili tindria dues opcions: recuperar el pis o rebre totes les mensualitats del lloguer.

En paral·lel, el líder de la nova candidatura va mostrar el seu rebuig a l’acord d’associació amb la UE, que va titllar “d’absolutament obsolet” i va defensar una “homologació” més moderna i lligada a la “diferenciació”. Així, Nomen va insistir en la necessitat de garantir la sobirania “del poble andorrà”. D’altra banda, Eusebi Nomen va garantir que el 7 d’abril hi haurà “una papereta amb el nom d’Andorra Sobirana”. Un partit “molt apartat” dels altres.
 
MERITXELL TERUEL INSISTEIX QUE DA ES PRESENTARÀ "SEGUR" A SANT JULIÀ DE LÒRIA
La consellera de Turisme i presidenta del comitè parroquial de DA a Sant Julià de Lòria, Meritxell Teruel, va explicar ahir que els demòcrates es presentaran “segur” a les territorials lauredianes en les pròximes eleccions generals. Tot i això, qüestionada per la possible integració a Laurèdia en Comú, Teruel va apuntar que els taronges no han concretat la fórmula amb la qual concorreran als comicis. “Hem d’asseure’ns a parlar entre DA per veure que fem exactament”, va afirmar i va indicar que “no descartem res”.

D’altra banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va garantir que DA “continuarà en la seva línia” malgrat el pacte entre PS i L’A a la parròquia.
Etiquetes
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts