Societat

Converses per engendrar una associació ProVida al Principat

Un grup de persones creu que cal una agrupació que defensi la vida en totes les seves fases com diu la Constitució

Converses per engendrar una associació ProVida al Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de l’Associació ProVida consideren que és convenient que hi hagi una agrupació que defensi aquelles persones que consideren que cal defensar la vida en totes les seves fases. La voluntat d’associar-se es troba en la línia de compartir les conviccions morals en contra de la interrupció de l’embaràs. En aquest sentit comparteixen plenament l’esperit del redactat en la Constitució en què s’especifica que la protecció és total i absoluta. El factor de connexió del grup no seria, segons fonts properes a alguns dels integrants, l’oposició que hi hagi un canvi en la Constitució, sinó que volen poder expressar que les seves conviccions són contràries a l’avortament.

L’associació es troba en una fase inicial. Va néixer com una idea llençada per una sèrie de persones que en coneixien d’altres que creuen que només es dona veu a aquells que volen la legalització de la interrupció de l’embaràs. Enmig del debat que s’està tenint i que es tindrà, van considerar que els opositors a l’avortament també han de comptar amb un organisme que pugui defensar els seus posicionaments.

L'ESTIGMA PROVIDA

La idea no és “criminalitzar” ningú, segons les mateixes fonts, sinó lluitar perquè es respecti l’actual situació davant la constatació que les persones que opten per l’avortament tenen múltiples opcions per fer-ho en altres països. Destaquen que cal respectar tots els posicionaments i que sembla com si actualment les persones que per consciència es declaren provida gairebé s’han d’amagar, ja que per defensar aquest posicionament ja se les qualifica d’ultraconservadores.

Precisament, aquest estigma que existeix, segons les fonts, respecte a les associacions provida i la mala fama que han agafat en llocs com els Estats Units, és un factor que dificulta que les persones que tenen aquest posicionament el vulguin fer públic o s’inscriguin en una associació. El projecte es troba en una fase inicial, en què les converses només s’han fet a nivell personal per anar sondejant si existeix un mínim de gent disposada a implicar-se per tirar endavant l’agrupació. Es creu que, de forma inicial, amb un petit grup és suficient i, un cop l’associació sigui constituïda i es fes pública, més gent s’hi podria acabar integrant.

La iniciativa és totalment laica, segons les mateixes fonts, tot i que, en principi, la majoria dels integrants tenen afinitat amb l’Església i el Coprincipat Episcopal. Un dels objectius seria poder estar en disposició de ser coneguts abans de les eleccions generals. El fet que l’avortament serà, sens dubte, un dels temes de debat deriva en què creuen que han de poder aportar la seva veu.

Converses per engendrar una associació ProVida al Principat

tracking