Política

Els liberals de la Massana descarten pactar amb el PS

La consellera general Judith Pallarés es postula per liderar la llista territorial del partit blau, que ha optat per presentar-se amb independents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tauler de formacions polítiques que concorreran a la parròquia de la Massana comença a esclarir-se. En espera que dins de Ciutadans Compromesos els afins a la tercera via de Josep Pintat i a DA materialitzin els seus passos, els liberals (L’A) optaran per presentar una llista territorial en solitari sense el Partit Socialdemòcrata (PS), amb qui sí que aniran de bracet a cinc parròquies. En una entrevista al Diari, la consellera general de la formació Judith Pallarés, que s’ofereix per liderar el projecte, explica que la decisió es va prendre dilluns a la reunió del comitè par­roquial i que la previsió és que s’hi puguin incorporar candidats independents.

“El comitè parroquial apostem per una llista de liberals i independents i jo mateixa m’he posat a disposició del partit per liderar-la”, afirma la representant, que justifica la decicisió de concórrer en solitari per les expectatives que té el partit en aquesta circumscripció que es disputaria amb els taronja i amb la tercera via, i a les diferències “històriques” que hi ha amb els socialdemòcrates. “El comitè parroquial considera que l’elector dels liberals preferiria que hi anéssim sols”, manifesta Pallarés, que com a possible líder de la llista ja està treballant per configurar una candidatura “d’ampli consens entre aquelles persones que ens poden donar suport a la par­ròquia”.

Preguntada per la resta de noms que podrien formar part d’aquesta llista, la representant massanenca diu que, de moment, “no n’hi ha cap més”, però que sí que té llum verd del comitè per “començar a pensar-hi”. Amb referència a les altres sensibilitats polítiques dins de CC, Pallarés diu que els membres de la plataforma decidiran a quin partit donaran suport. “Cada membre de CC prendrà la seva pròpia decisió”, afirma Pallarés, que no creu que la divisió que hi ha dins de la plataforma parroquial sobre el posicionament a les eleccions nacionals pugui afectar la força que governa el comú. “S’entén que és una coalició pel comú i que, per tant, no es va crear mai amb vocació nacional i semblaria que serà el mateix cas i que es mantindrà igual”, relata la representant, que creu que la maniobra de CC per quedar-se “al marge” de les eleccions nacionals és “intel·ligent”.

INTENTS DE SEDUCCIÓ

Pallarés admet que les formacions han intentat seduir els representants per obtenir els dos consellers en joc a les territorials, atès que la Massana és una de les circumscripcions més obertes, amb tres forces que podrien tenir opcions reals. El trencament del grup liberal aquesta legislatura ha obert encara més la disputa per la Massana, que en els anteriors comicis va caure a mans de L’A, que aleshores estaven liderats per Josep Pintat a la circumscripció nacional i per Carles Naudi i Judith Pallarés a la territorial. Ara, però, l’escenari ha canviat en una par­ròquia on el partit blau es va emportar la victòria fa quatre anys per una mica més de 200 vots.

“Tots som conscients d’aquesta suma que va fer CC de cara al comú i per això tots dins d’aquest entorn ens hem mogut per obtenir el màxim de suport possible”, reconeix Judith Pallarés, que assegura que a la consulta que es va fer dins de la plataforma per conèixer les sensibilitats dels polítics –les opcions majoritàries passaven per donar suport a DA o a Josep Pintat– no hi havia tots els membres.

ELS DEMÒCRATES SÓN OPTIMISTES SOBRE LA POLÍTICA DE PACTES

Els demòcrates es van mostrar ahir optimistes sobre la política de possibles pactes per a les eleccions generals. DA va celebrar ahir una executiva ampliada amb l’assistència d’una cinquantena de persones, entre les quals hi havia els cònsols, ministres, el cap de Govern i consellers generals. Durant la trobada es va posar damunt de la taula com es veu des de cada parròquia quina és l’opció de trobar acords i com poden afectar els moviments polítics dels darrers dies. La conclusió general, segons fonts presents a la trobada, és que el partit està ben posicionat respecte als possibles pactes que es puguin negociar. Un dels aspectes més ben valorats és la bona sensació que va deixar l’acte de presentació de Xavier Espot com a candidat a cap de Govern. A la trobada també es va comentar quina és la situació en què es troben a cada parròquia respecte als moviments que puguin estar fent els partits polítics de l’oposició. La reunió també va servir per fer una valoració de les taules de treball que s’han creat per recollir propostes que puguin ser integrades en el programa electoral per al 7 d’abril.

Els liberals de la Massana descarten pactar amb el PS

tracking