Sanitat

Dues falsificacions de la firma de la pacient operada de la cama errònia

La signatura falsejada on s’acceptava el canvi de cama es va fer per duplicat

A l'operació de la cama errònia hi va haver dues firmes falses de la pacient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La falsificació de signatura d’una pacient a qui s’havia operat de la cama errònia es va fer dues vegades, ja que el consentiment informat es va redactar per duplicat sense que hi hagi cap explicació lògica. El traumatòleg Ignacio Tor­rero va assegurar minuts abans de l’inici de l’operació, des de la llitera, que la pacient li havia demanat que s’intervingués la cama dreta quan tot estava preparat per a l’esquerra. Un cop feta la intervenció el metge va assegurar, amb versió confirmada per l’anestesista Eva Digón, que la pacient va signar el consentiment conforme la cama a operar era la dreta. Quan es va fer aquesta acció, sense cap sentit perquè el consentiment previ era de la cama esquerra i mai se signa un consentiment quan l’operació ja està feta, es van fer dues còpies amb dues signatures falsificades de la pacient, segons han ratificat les proves pericials cal·ligràfiques.

A les dotze de la nit, quinze hores després de l’operació, Torrero entrava en la documentació informàtica de la intervenció el nou consentiment. La pacient sempre va negar haver demanat canviar de cama i es va queixar de la modificació un cop es va recuperar de l’anestèsia. Quan se l’havia atès a Barcelona i en tota la documentació sempre es tractava de la cama esquerra i fins i tot se li havien fet infiltracions.

La pacient presentarà avui la querella contra Ignacio Torrero per un delicte de lesions i falsificació de document públic. La querella també inclourà l’anestesista Eva Digón perquè va ratificar la versió (va ser l’única de tot l’equip) que va donar Torrero per justificar el canvi.

tracking