Esquí

Més temporers que venen sense contracte

Les estacions d’esquí han detectat enguany una major presència de treballadors que arriben al Principat a l’aventura

Més temporers que venen sense contracteArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí asseguren que han contractat tot el personal que tenien previst abans de començar la temporada. Malgrat la falta de neu a principis d’hivern, tots els temporers a qui s’havia promès un contracte han obtingut la feina i davant de la falta de precipitacions se’ls ha reubicat en altres zones de les estacions a l’espera que es reobrin tots els punts dels dominis esquiables.

Des de les pistes d’esquí asseguren que aquest any sí que han notat un augment de temporers que han arribat al Principat sense un pacte previ per obtenir feina i que, per tant, han optat per provar sort. “La sensació que tinc és que hi ha més temporers, potser perquè hi ha un efecte crida”, explica Mònica Garcia, responsable de Recursos Humans de Vallnord Pal-Arinsal, que afirma que encara hi ha candidats a deixar els cur-rículums. “L’any passat, per aquestes dates, ja no hi havia candidatures i ara encara hi ha gent que ve, que envia un correu o que truca”, diu Garcia, que afirma que tenen la plantilla tancada completament. De fet, pel pont de la Puríssima ja havien contractat el 80% del personal previst. Per aquesta campanya d’hivern, l’estació compta amb 580 treballadors, 250 dels quals són temporers. “Ens hem quedat just a la quota que ens van donar des del Servei d’Immigració”, relata Garcia, que en ser preguntada per la dificultat de trobar pis per part dels treballadors, admet que alguns han hagut de fer mans i mànigues per obtenir un allotjament. En concret, dos treballadors han detectat un possible frau a través d’Internet, on se’ls demanava pagar per avançat una determinada quantitat de diners.

Fonts de Vallnord Ordino-Arcalís també han detectat que “molta gent ha vingut” sense un acord previ i que finalment n’han acabat contractant una desena, en substitució d’aquells treballadors que han descartat venir al Principat per diferents motius. “Ens assegurem que vinguin amb contracte i amb pis”, expliquen des d’Ordino-Arcalís. També s’han incorporat obrers que fins a finals de l’any passat treballaven pel comú d’Ordino i, com que se’ls va acabar el contracte, se’ls ha ofert entrar ara. Fonts de Grandvalira també expliquen que el personal es va anar incorporant als seus llocs de treball entre el 6 i el 20 de desembre, com en les anteriors temporades.

tracking