Laika insisteix que no s'ha aplicat bé la llei en el cas dels gossos morts

El president defensa que Casadevall “va deixar entreveure que alguna cosa no va funcionar bé”

Laika insisteix que no s'ha aplicat bé la llei en el cas dels gossos mortsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Laika insisteix que “no es va fer justícia” en la sentència dictada a l’home que va abandonar i deixar morir de fam dos gossos en un pis d’Escaldes-Engordany. El president de l’associació animalista, Josep Mas, considera que tenen “raó absoluta” perquè “objectivament si mires la llei surt clarament que no s’ha aplicat amb tota la justícia i conseqüències”. En aquest sentit, Mas insisteix que “nosaltres tenim claríssim que tenim raó” i afirma que “s’ha comès una fallada en l’aplicació de la llei”. De fet, Mas argumenta que es va reunir amb el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, i que aquest li va admetre una fallada en l’aplicació de la llei.

Unes paraules que van provocar que ahir el mateix Casadevall fes públic un comunicat en què desmentia “haver admès, en el decurs d’aquella trobada, que la legislació no s’havia aplicat cor-rectament”. Preguntat per la resposta del president del CSJ, Josep Mas reconeix que el jurista “no ho va admetre”, si bé destaca que “com a mínim es va sobtar de la sentència”. Cal recordar que el processat, un home resident de 31 anys, va ser acusat d’un delicte de maltractament d’animals i va ser condemnat a sis mesos de presó condicional i a pagar 600 euros de multa.

Precisament per aquest motiu, el president de Laika vol posar l’accent en el fet que Enric Casadevall “no va parlar de fallada, però sí que va deixar entreveure que hi havia alguna cosa que no va funcionar bé”. Precisament, Josep Mas proposa al president del CSJ tornar a reunir-se per abordar de nou el cas.

En paral·lel, Mas recorda que el 26 de gener Laika ha convocat una protesta per aquesta sentència. La sortida serà a les 12 hores del carrer Prat de la Creu i la mobilització acabarà davant Batllia.

tracking