Projectes

Trobada per abordar els reptes d'innovació per al Principat

Trobada per abordar els reptes d'innovació per al PrincipatACTUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer Actua Innovació, amb la xarxa de ciutats del City Science Lab del Massachusets Institute of Technology (MIT) i altres col·laboradors, celebraran del 14 al 18 de gener al Principat diverses sessions de treball emmarcades dins el primer Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra, en què s’abordaran reptes futurs en energia i urbanisme, mobilitat, i turisme i comerç.

Hi participaran representants d’Actua Innovació i altres professionals andorrans que treballaran amb experts d’Alemanya, els Estats Units, Finlàndia, França i Taiwan sobre qüestions com ara, tal com assenyalen des d’Actua, “el disseny de diversos reptes d’innovació oberta per a una Andorra intel·ligent i sostenible”.

Durant les jornades es duran a terme un conjunt de presentacions temàtiques sobre els projectes dels diferents col·laboradors de la xarxa i experts de ciutats com ara Barcelona, Boston, Hamburg, Hèlsinki, Lió, Taipei o Tolosa. També se celebraran sessions de treball sobre les temàtiques concretes citades: energia i urbanisme (15 de gener), mobilitat (16 de gener), i turisme i comerç (17 de gener), que es consideren de rellevància per al Principat. Precisament des d’Actua van assenyalar que empresaris i investigadors andorrans tindran un paper actiu durant aquestes reunions.

L’acte central de les jornades se celebrarà dimarts vinent a les nou del matí al Prat del Roure. Allà s’explicaran els objectius de les jornades i també hi haurà presentacions curtes (d’entre 5 i 10 minuts) dels projectes que s’estan desenvolupant. Hi intervindrà el ministre d’Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya, i el director d’Actua Innovació, Marc Pons. Aquest acte estarà obert al públic, tot i que des d’Actua es demana que es confirmi l’assistència. La resta de les jornades es duran a terme a l’espai Innovació Andorra, a la torre de Caldea.

tracking