Política

Bartumeu 'convida' Camp i Jover a aprendre's la Constitució

Per les respostes del ministre de Turisme a López i l’edicte dels professors

Bartumeu 'convida' Camp i Jover a aprendre's la Constitució

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, qüestiona el coneixement de la Constitució del ministre de Turisme, Francesc Camp, i del ministre d’Educació i Ense­nyament Superior, Eric Jover. Ho va fer ahir durant la roda de premsa que va celebrar SDP per criticar el discurs de Cap d’Any del cap de Govern, Toni Martí, i mesures socials urgents que l’executiu va concretar ahir a la tarda. El president dels progressistes va bromejar amb la possibilitat d’implantar “cursos de formació de ministres perquè aprenguin la Constitució, amb la confiança que els ministres que hi hagi la propera legislatura la coneguin molt millor que els actuals”.

Bartumeu va fer referència a la resposta del ministre de Turisme a la pregunta del conseller general del PS Pere López, en la qual demanava per les despeses del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. El president d’SDP considera que Camp va posar en qüestió el dret de López, i per extensió el de la resta de consellers generals, de fer preguntes i demandes d’informació a Govern, la qual cosa apunta que “està fora de lloc políticament” perquè “els ministres no han de fer contrapreguntes als consellers generals, sinó contestar a les preguntes”. D’altra banda, Bartumeu també va criticar l’actuació d’Eric Jover en el cas de l’edicte anul·lat de l’abril del 2016 per a tretze places de professors eventuals. El president de SDP i excap de Govern va assenyalar que l’executiu “ho va fer malament i no han de fer rodes de premsa explicant que ha sigut una qüestió formal”.

Populisme “de pacotilla”

Bartumeu, juntament amb el candidat d’SDP, Josep Roig, va criticar durament les paraules del cap de Govern al seu discurs de Cap d’Any, en el qual va insistir en parlar de les mesures socials urgents. El president dels progressistes va dir que fer aquestes propostes poc abans de començar la campanya electoral és “populisme de pacotilla” i va apuntar que creu que “no és seriós”. Per la seva banda, Roig va definir el discurs com a “irònic i reprovable”, ja que considera que les mesures socials s’haurien d’haver pres “molt abans” per tal d’“evitar que la gent hagués de sortir al carrer per demanar millores en les seves condicions socials”.

tracking