Detingut un 'skater' després d'enfrontar-se i insultar uns agents de policia

Un jove de 19 anys va fugir amb el monopatí després de manifestar improperis als agents

Detingut un 'skater' després d'enfrontar-se i insultar uns agents de policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir un noi de 19 anys a la Massana durant el matí del 3 de gener com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública i contra l’honor. Un dia abans de la detenció, el detingut, que es trobava patinant amb un monopatí als voltants del despatx parroquial de la Massana, va donar un fort cop amb el vehicle a la porta del despatx. Els agents de policia que es troben al seu interior van sortir per avisar el detingut que aquella era una zona en la qual estava prohibit patinar. El jove va fer cas omís a les indicacions dels agents i va marxar del lloc manifestant insults i altres tipus d’improperis als funcionaris.

Etiquetes:

En el moment en el qual el noi va marxar els agents van decidir no dur a terme una persecució en no considerar escaient fer-la quan el detingut estava marxant en monopatí. L’endemà, el jove va poder ser identificat i va ser controlat.

CONSUM I TRÀFIC DE DROGUES

En el balanç de detencions que va publicar ahir la policia figuraven fins a dotze detencions vinculades al consum i tràfic d’estupefaents. Un dels arrestats, un home resident de 26 anys, va ser detingut el 3 de gener a Canillo com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Al detingut se li van trobar 11,9 grams de cocaïna, 5,1 grams de marihuana i 7,91 grams d’haixix. L’operació policial també va permetre interceptar una noia turista de 28 anys que va adquirir prop del domicili del detingut 6,2 grams de marihuana. L’àrea de policia judicial i investigació criminal, concretament el grup de delictes contra salut pública, va dur a terme l’acció en el marc de la lluita contra el tràfic d’estupefaents, un reforç que es fa des del cos de policia durant les festes nadalenques, unes dates en les quals, tal com assenyala la mateixa policia, s’experimenta cert increment del consum, compra i venda de productes estupefaents. Tot i haver-hi diversos detinguts, l’operació es manté oberta i no es descarta que es practiquin noves detencions.

L’1 de gener es van dur a terme tres detencions relacionades amb el consum i tràfic de drogues. La policia va controlar al Pas de la Casa, a la via pública, un home resident de 19 anys per possessió d’1,9 grams de cocaïna, dues pastilles d’amfetamina, i 2,5 grams i un cigarreta de marihuana. A la frontera del riu Runer la policia va interceptar dos homes no residents, de 30 i 27 anys, que accedien al Principat en un turisme particular, per possessió de 5,1 grams de cocaïna, 3,6 grams de MDMA, 30,8 grams d’haixix i 3,1 grams de marihuana. Finalment, un home resident de 32 anys va ser detingut a la carretera del coll d’Ordino per possessió de 0,4 grams de cocaïna.

UNA SETANTENA DE DETENCIONS EN LA CAMPANYA NADALENCA

La policia va arrestar 71 conductors en el marc de la campanya específica de controls d’alcoholèmia que es va dur a terme durant les setmanes de celebracions nadalenques, del 3 de desembre, inici de la campa­nya, fins al 5 de gener, quan va finalitzar. Les setmanes en les quals es van efectuar més detencions van ser la del 10 al 16 de desembre, amb 19 detencions, i la del 17 al 23 del mateix mes, amb un total de 25 detencions, precisament coincidint amb l’època de celebracions dels sopars de Nadal de les empreses. El dia que es van produir més detencions va ser dissabte 22 de desembre, quan es va arrestar un total de vuit infractors que van donar positiu en la prova d’alcoholèmia. Un dels detinguts, a més de donar una taxa d’1,03 grams per litre, va donar positiu a la prova de control de tòxics salivar per THC cànnabis i amfetamina, i va fugir corrent del lloc de control.

tracking