Successos

Detingut un andorrà de 21 anys pel cas d'abusos a la Seu d'Urgell

El nou arrestat, el segon, té 21 anys i va acudir voluntàriament a la comissaria dels mossos

Detingut un andorrà de 21 anys pel cas d'abusos a la Seu d'UrgellARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d’esquadra van detenir dilluns al vespre un andorrà de 21 anys per la presumpta implicació en l’agressió sexual en grup denunciada per una noia de 19 i que s’hauria produït la nit de Nadal en un local d’oci de la Seu d’Urgell. Segons fonts coneixedores, el noi, resident al Principat, es va presentar voluntàriament a la comissaria de la policia catalana a la Seu d’Urgell acompanyat d’un advocat per prestar declaració i els mossos van procedir al seu arrest. Durant el dia d’avui està previst que passi a disposició judicial.

En els fets estarien implicats sis joves, tots al voltant de la vintena d’anys, i el de dilluns és el segon detingut per la presumpta participació en els abusos sexuals, i el segon de nacionalitat andorrana. El primer, però, era resident a la Seu i va quedar en llibertat amb mesures cautelars després de declarar davant la jutge. La denunciant va explicar que el noi no va participar activament en els tocaments de què hauria estat víctima al lavabo de l’establiment, malgrat que sí que el va situar al lloc dels fets. Ell va assegurar que estava a la discoteca aquella nit però va negar que estigués als banys.

La jutgessa va determinar que atesa la gravetat de la situació denunciada i la pena potencial que se’n pot derivar, i malgrat que en decretava la llibertat, s’havien de prendre mesures per evitar que el noi defugís l’acció de la justícia. Per això se li va prohibir la sortida del territori espanyol i se li va imposar l’obligatorietat d’acudir cada dia 1 al jutjat més proper al lloc on es trobi. Tanmateix, i per protegir la víctima, es va decretar que no s’hi podia acostar a menys de 50 metres i que no podia establir cap mena de comunicació amb ella.

Segons l’aute del jutjat que decretava la llibertat, la víctima va identificar clarament tres dels sis presumptes implicats en els fets, un dels quals el primer detingut, ja que els coneixia amb anterioritat. Els mossos van insistir ahir que la investigació continua oberta i que podrien produir-se més arrestos.

Els altres quatre implicats són residents al Principat però de nacionalitat espanyola. Ara per ara, i segons fonts properes a la policia del Principat, segueix sense haver-hi una petició formal de les autoritats veïnes per procedir a cap detenció al país. Això vol dir que ara mateix les possibilitats de practicar nous arrestos depenen que aquests joves també acudeixin voluntàriament a les dependències policials (o judicials) del país veí o bé que els mossos puguin controlar-los en territori espanyol.

Col·lectius feministes de la Seu d’Urgell van denunciar públicament l’agressió sexual el 31 de desembre.

tracking