Política

Pere López acusa Francesc Camp de manipular dades de Betim Budzaku

Considera que les xifres ofertes pel ministre sobre les despeses de Betim Budzaku “no són creïbles”

Pere López acusa Francesc Camp de manipular dades de Betim BudzakuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, considera que Francesc Camp ha manipulat les dades que va publicar al Butlletí del Consell General sobre les dietes i les despeses en viatges del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. El ministre de Turisme va presentar aquestes xifres com a resposta a una pregunta escrita formulada pel conseller general del PS en el Butlletí del Consell General del 13 de novembre passat, en la qual demanava “la relació de tots els viatges i desplaçaments realitzats pel gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, des de la seva designació”, i també que el Govern facilités la informació “desglossada any per any i amb especificació del motiu concret” de cadascun dels viatges.

El ministre de Turisme va replicar a López que les despeses en dietes i viatges de Budzaku són menors que les que va tenir Àlex Andrés, el gerent de la societat durant el mandat del PS del 2010 al juliol del 2011, ja que, segons les dades publicades pel ministeri de Turisme, la despesa mitjana anual de l’actual gerent d’Andor­ra Turisme en viatges i desplaçaments és de 7.380 euros, mentre que la realitzada per Andrés durant l’etapa del PS al Govern va ser de 16.964 euros pel mateix concepte el 2010 i d’11.077 euros en set mesos del 2011.

Sobre aquesta afirmació, López acusa Camp de donar “respostes genèriques” i assegura que no és l’únic ministre que ho fa. “Sempre treuen coses del PS en comptes de contestar a les preguntes”, apunta el conseller general socialdemòcrata, qui considera que les dades presentades pel ministre de Turisme sobre les despeses de Betim Budzaku són “poc creïbles”. López creu que és “força curiós” que l’actual gerent tingui una despesa inferior a la d’Andrés, “tenint en compte que no va sortir del continent, mentre que el senyor Budzaku ha viatjat per tot el món”. El conseller del PS lamenta que Camp “no contesti al que se li demana” i apunta que, de la mateixa manera que creu que aquest informe és incorrecte, el ministre també aporta altres dades “amb molt poc rigor i tergiversant una mica”, amb referència a les estadístiques de visitants i pernoctacions, les quals López considera “esperpèntiques”. D’altra banda, Camp va assenyalar que en “gairebé la totalitat” de desplaçaments d’Andrés no s’han pogut extreure els motius dels viatges, segons les dades de què disposa Andorra Turisme, acusació que López titlla d’“una insolència”.

tracking