Comunicació

Mitjans francesos donen com a notícia la innocentada d'ATV

Mitjans francesos donen com a notícia la innocentada d'ATV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les innocentades a Andorra s’acostumen a fer sobre la base de la tradició espanyola del 28 de desembre, però aquesta data no cor­respon a la d’altres països. A França el dia de les bromes és l’1 d’abril i a la jornada se la coneix com a Poisson d’Avril. Aquesta diferència va provocar que diversos mitjans francesos es creguessin la notícia que el dia 28 de desembre va emetre Andorra Televisió sobre el trasllat de neu des de Rússia per poder abastir les estacions d’esquí.

La notícia era una broma però en molts mitjans francesos ningú va caure que podia tractar-se d’una innocentada i la van reproduir. La magnitud del fet de portar neu des de Sibèria en camions frigorífics va fer que, a més, fos una notícia amb una gran repercussió. I no va ser fins dies després que els mitjans que es van creure el relat van sortir a explicar que es tractava d’una innocentada. Fins i tot alguns mitjans que anaven tard van citar d’altres mitjans francesos com, per exemple, a La Dépêche, que s’havia fet ressò de la notícia.

Una de les notícies que van reproduir els mitjans francesos indicava (Sputniknews.com) que “Rússia està ajudant les estacions d’esquí d’Andorra, als Pirineus, que estan patint un problema de falta de neu. Per aquest motiu les autoritats andorranes han acordat amb les russes subministrar neu des de les estacions de Sotxi i Sibèria, segons La Dépêche. Les autoritats andorranes estaven preocupades perquè els serveis meteorològics no preveuen cap nevada als Pirineus en un futur pròxim, informa el diari La Dépêche. Grandvalira i Vallnord han trobat una altra solució per fer atractives les seves pistes. Els primers lliuraments de neu de Sotxi i Sibèria es faran aquest cap de setmana. La càrrega freda serà transportada als camions refrigerats. Quan arribi a Andorra, s’ha d’emmagatzemar mitjançant un sistema que ja s’havia posat en marxa en els Jocs Olímpics d’hivern de Sotxi”.

tracking