POLÍTICA

Camp replica al PS que Budzaku gasta menys en dietes que Àlex Andrés

Pere López va formular una pregunta sobre les dietes del gerent d’Andorra Turisme

Camp replica al PS que Budzaku gasta menys en dietes que Àlex AndrésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha replicat al Partit Socialdemòcrata (PS) que les despeses en dietes i viatges del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, són menors que les que va tenir Àlex Andrés, el gerent de la societat durant el mandat del PS del 2010 al juliol del 2011. La rèplica del ministeri de Turisme és una resposta a les preguntes formulades pel conseller general del PS Pere López, que va demanar la informació desglossada dels viatges de Budzaku des de la seva designació, el setembre del 2011, fins a l’actualitat, a més de les despeses de les dietes cobrades per l’actual gerent en el mateix període.

Segons les dades publicades pel ministeri de Turisme, la despesa mitjana anual de l’actual gerent d’Andorra Turisme en viatges i desplaçaments és de 7.380 euros, mentre que la realitzada per Andrés durant l’etapa del PS al Govern va ser de 16.964 euros pel mateix concepte el 2010 i d’11.077 euros en set mesos del 2011. A més, la resposta assenyala que en “gairebé la totalitat” de desplaçaments d’Andrés no s’ha pogut extreure els motius dels viatges segons les dades de què disposa Andorra Turisme, mentre que les dades referents al mateix concepte són completes en el cas de Budzaku. La intenció del ministeri de publicar les dades de les despeses d’Andrés és comparar les xifres.

El ministeri de Turisme considera que, tenint en compte les dades publicades, les despeses de l’actual gerent d’Andorra Turisme són “justes i necessàries per dur a terme cada any les accions definides en el pla de màrqueting i comercial d’Andorra Turisme”. “Un volum de despeses adequat que encara es fa més evident quan comparem aquestes despeses amb les de l’anterior gerent d’Andorra Turisme”, continua la resposta.

En la seva rèplica a Pere López, Francesc Camp detalla que “Andorra Turisme no abona les dietes als seus empleats, sinó que liquida la despesa total en concepte d’àpats durant els desplaçaments”. El text també asse­nyala que a la resposta a la pregunta de Víctor Naudi, conseller de Progressites-SDP, i que va motivar la pregunta de López, es va pretendre donar “informació insuficient”, i es considera que aquestes preguntes “obeeixen a una voluntat clara de posar en entredit la gestió de Betim Budzaku”.

tracking