En coma un esquiador de 14 anys per un accident al Tarter

Va caure a la pista Llop del Tarter dijous 27 i es troba ingressat a l’UCI de Sant Pau

En coma un esquiador de 14 anys per un accident al TarterARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un noi de 14 anys de la parròquia d’Encamp està ingressat des de dijous 27 de desembre en estat greu a l’hospital de Sant Pau de Barcelona per un accident d’esquí que va patir a la pista Llop del sector del Tarter de Grandvalira, de categoria vermella. El jove esquiador va caure i va patir un fort impacte contra el terra que li va provocar diversos traumatismes, el de més rellevància al cap. De fet, malgrat que anava protegit amb casc, l’element de seguretat es va partir com a conseqüència del xoc.

El jove, que esquiava sol en aquell moment, va ser atès immediatament per l’equip de pisters i mèdic del domini, que van activar el trasllat fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Allà, però, l’equip de facultatius va decidir, en avaluar-ne l’estat, que els traumatismes que patia feien necessari derivar-lo a Barcelona. A Sant Pau es troba a l’UCI en coma induït en espera de l’evolució de les lesions.

Des de Grandvalira van asse­nyalar que se segueix de prop l’estat del menor i que precisament ahir al matí el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, havia mantingut una conversa amb el pare del noi i que aquest li havia mostrat l’agraïment per la feina de l’equip de l’estació després que els metges de Barcelona que s’encarreguen del seguiment comuniquessin als familiars que gràcies a la ràpida intervenció i a aquesta primera atenció sanitària s’havia pogut salvar un pulmó del menor. El jove es trobava a l’estació amb un grup però en aquell moment esquiava sol. Es desconeix què va motivar que perdés l’equilibri i acabés impactant contra el terra amb aquesta virulència.

tracking