Govern dota de 750.000 euros el pla Engega 2019-2021

Els imports de subvenció a la compra de vehicles elèctrics s’han definit per sota del programa de l'any passat

El ministre d'Economia, Gilbert Saboya, durant la roda de premsa posterior al Consell de MinistresSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui les bases del nou programa Engega que englobarà els anys 2019 a 2021, amb una partida de 750.000 euros anuals per al foment de la compra de vehicles nous elèctrics i híbrids endollables.Així doncs, els imports de subvenció a la compra de vehicles elèctrics s’han definit per sota del programa Engega 2018. En el cas de les furgonetes i camionetes elèctriques pures l’ajut serà d’un màxim de 9.000 euros, en el cas dels turismes elèctrics purs i d’autonomia estesa l’ajut serà de fins a 6.000 euros i en el cas de les motocicletes serà de 1.000 euros. Pel que fa a l’ajut als turismes híbrids endollables, es mantindran a la meitat dels elèctrics purs, amb fins a 3.000 euros.

D'altra banda,s’ha limitat el percentatge de l’ajut al 35% del total del preu del vehicle. El ministre d'Economia, Gilbert Saboya, ha explicat que s'ha fet en sintoniaamb les mesures que s’apliquen als països de l’entorn i amb la reducció en el diferencial de preus del vehicle elèctric respecte del convencional, i també amb la voluntat de poder arribar a ajudar al màxim de vehicles possible.

Pel que fa al desballestament, el Governmantindrà l’import en 1.250 euros en el cas de les furgonetes, en ser vehicles que circulen amb assiduïtat i perjudiquen més la qualitat de l’aire per les emissions que desprenen, i 750 euros per als turismes. D'altra banda, la compra d’un vehicle de mobilitat elèctrica tindrà també alguns beneficis complementaris, com és el cas de poder circular pels carrils bus de tot el país.

Pel que fa a l’avantatge de poder circular pel túnel d’Envalira gratuïtament, no s’aplicarà durant aquest programa Engega, l'executiu ha explicat que es fa per complir amb "lavoluntat de sostenibilitat pressupostària, ja queaquesta mesura ha suposat un cost d’uns 37.000 euros per al 2018".

En referència a la càrrega dels vehicles elèctrics als carregadors de la via pública, el titular d'Economia ha explicat que FEDA i les mútues hauran de definir els avantatges que vulguin oferir. Igualment, els comuns podran establir els descomptes o avantatges que considerin pel que fa als aparcaments públics.

tracking