Ciència

La Unió Astronòmica Internacional prepara els actes del centenari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Astronòmica Internacional (IAU) celebra el 2019 el seu centenari i el dels avenços astronòmics que han definit la ciència, la tecnologia i la cultura al llarg d’aquest període, per això s’han creat 100 comitès nacionals i més de 700 activitats ja registrades en 72 països diferents, un dels quals serà Andorra, tot i que de moment encara no s’han definit quines activitats se celebraran.

Els actes que es posin en marxa estan pensats per ajudar a implementar els temes IAU100, projectes globals, com ara l’exposició Above and Beyond, que permetran que llocs de tot el món adaptin el contingut a les seves necessitats pressupostàries. A les escoles d’Einstein o escoles d’astronomia oberta, els tutors trobaran estructures de suport creatiu per dur els seus estudiants al següent nivell de participació. Altres programes, com ara l’Inspiring Stars (astronomia inclusiva) o Dark Skies for All, animaran les audiències del món a participar en una àmplia gamma d’iniciatives que, el 2019, aportaran a la comunitat astronòmica internacional.

Aquest any de celebracions també té com a finalitat destacar la importància de l’astronomia com a eina d’educació i desenvolupament.

tracking