x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sanitat

L'hospital farà fora el traumatòleg Torrero per la firma falsa en un consentiment

El facultatiu va operar la cama equivocada d’una pacient i se l’acusa de falsedat documental
El traumatòleg Ignacio Torrero, en una fotografia d'arxiu.

L'hospital acomiadarà el traumatòleg Ignacio Torrero

El traumatòleg Ignacio Torrero, en una fotografia d'arxiu.

Actualitzada 24/12/2018 a les 12:51
L’hospital acomiadarà aquesta setmana el traumatòleg Ignacio Torrero després que les al·legacions que ha presentat el facultatiu a l’expedient que li havia obert el centre no donin cap explicació a l’afer de la firma falsa en el consentiment d’una pacient. Després de les primeres al·legacions de Torrero, l’hospital va encarregar una nova pericial cal·ligràfica independent que va constatar novament que la firma del consentiment d’una pacient a la qual es va operar de la cama equivocada era falsa. El metge ha fet unes segones al·legacions que no aporten cap novetat a les anteriorment expressades i per tant el centre considera que hi ha prou elements per a un acomiadament causal per un possible delicte de falsedat documental.
Torrero va declarar dues vegades, una de les quals per escrit, que havia vist la pacient signar el consentiment i les proves cal·ligràfiques han desmentit aquesta versió. El paper amb el consentiment va ser signat suposadament un cop ja estava operada de la cama equivocada. De tot el personal que es trobava en el procés només l’anestesista va corroborar la versió del traumatòleg. La resta dels empleats no van explicar la mateixa versió i l’anestesista ha quedat fora del cas perquè va marxar de l’hospital.

El calendari d’actuacions comença un dels dies d’aquesta setmana, quan serà acomiadat. La data és important perquè el centre només té aquesta setmana per fer efectiu l’acomiadament. Tor­rero ja va anunciar que l’1 de gener no continuaria treballant a l’hospital i per tant l’hospital necessita actuar de forma ràpida perquè l’expedient es pugui tancar amb el corresponent acomiadament.
Posteriorment, l’hospital entregarà tota la documentació de l’expedient intern a la pacient. Amb les proves que s’han aconseguit durant la recerca la dona presentarà una querella criminal, especialment per la falsificació de la signatura. Possiblement també denunciarà la hipotètica negligència mèdica. La tercera actuació passa perquè el centre entregui tota la investigació de l’expedient a la fiscalia perquè decideixi o no si encausa Torrero per la suposada falsedat documental i/o per la negligència mèdica.

Torrero, juntament amb un altre traumatòleg, també es troba enmig d’un afer polèmic per la sentència condemnatòria de l’Audiència Nacional espanyola per una negligència mèdica. En aquest cas la justícia espanyola va considerar que s’havia comès un error greu professional en no atendre correctament un nen que va patir un accident d’esquí. La sentència va establir la culpabilitat dels dos traumatòlegs de l’hospital i l’assegurança pagarà un milió d’euros al nen que va perdre una cama.
Etiquetes
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts