Camps de neu

Nova etapa a Arcalís amb el telecabina Tristaina

L’estació inaugura el telecabina Tristaina, que uneix l’Hortell amb la Coma i que permet disposar d’una segona zona per a debutants

Nova etapa a Arcalís amb el telecabina TristainaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino Arcalís va inaugurar ahir el nou telecabina Tristaina, un giny que unirà la zona de l’Hortell amb la Coma i que permetrà que el camp de neu disposi d’una segona zona per a debutants. A més, estarà obert a l’estiu per poder desenvolupar noves activitats a la zona, especialment el ciclisme. El director general de Secnoa, Xabier Ajona, va explicar que aquesta inversió, pròxima als 6,5 milions d’euros, serà clau per al futur de l’estació. “Per nosaltres és un punt d’inflexió i significa consolidar un producte que la gent posava en dubte fa només quatre anys”, i va afegir que és “l’inici d’una nova etapa” perquè trenca amb el mite que és per a grans esquiadors. “Tenim l’estigma que som una estació només per a experts però ara disposem d’una segona zona per a debutants que és molt agradable, disposa d’un paisatge més obert, més sol i els serveis que tenim a l’abast fan que aquesta gent que ens descartava ara tingui un dels millors productes del país”.

El camp de neu no preveu grans resultats a curt termini perquè cal treballar en la comunicació i que la gent el conegui, però el director de l’estació està convençut que permetrà que més públic s’hi acosti. “És una gran oportunitat per redistribuir el trànsit de clients, ja que donarà accés a nous debutants i a les famílies a la zona on tenim la neu més assegurada, de millor qualitat i on més sol tenim de tota l’estació”.

La construcció del telecabina va començar el juny passat i s’han complert el terminis dels treballs i de pressupost. A més, està preparat per transportar 1.600 persones per hora, tot i que de moment només hi ha cabines per portar-ne 1.000. En funció de la demanda, s’ampliarà.

Aposta per l’estiu

Ajona va explicar que el telecabina romandrà obert tot l’any i que pot ser un element clau si finalment tira endavant la proposta del comú de frenar l’accés rodat a la carretera de l’Hortell i destinar-la als ciclistes. “Si ho aconseguim, evitarem que milers de cotxes pugin fins a la Coma, i això és positiu per a tothom. A més, alliberaríem el pàrquing per fer noves activitats i donar a l’entorn un funcionament més anual”, va dir.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va reforçar aquesta teoria assenyalant el futur que podria tenir. “El ciclisme és una activitat que cal tenir en compte i tancar la carretera ens donaria noves possibilitats”, va indicar. Per tirar-ho endavant, abans caldrà convèncer el Govern però el cònsol creu que podran arribar a un acord perquè la via no té sortida i tampoc afecta terrenys privats. Respecte al telecabina, Mortés està convençut que farà que més gent vulgui invertir a la parròquia. “Per nosaltres serà un punt important perquè molta gent inverteixi a la parròquia; sigui en restauració o hoteleria, uns aspectes que teníem una mica oblidats, tot i que era difícil invertir quan no hi havia futur però ara els inversors es posaran les piles”.

Un dels màxims artífexs d’haver-lo tirat endavant és Saetde, propietària del 76% de les accions de Secnoa, per això el conseller delegat, Joan Viladomat, va mostrar la seva satisfacció pel treball i va destacar la importància que l’espai tindrà perquè les famílies pugin a aprendre a esquiar. A més, la inversió està feta a llarg termini, de manera que no li preocupen els resultats immediats. “Tenim 50 anys de concessió i el telecabina ha d’estar 40 anys com a mínim. Estem acostumats a treballar a molts anys vista”.

Finalment el cap de Govern, Toni Martí, va ressaltar la importància que tindrà el giny per al país i el gran moment d’estabilitat que viu el sector de la neu. “Tenim uns dominis esquiables que són pioners. Podem estar contents perquè s’ha reconduït la situació a Grandvalira, però també per la gestió molt professional que fan a Pal Arinsal i ara, amb aquesta inauguració, Arcalís, que ho passava malament, tindrà un futur esperançador”.

Bones sinergies amb Grandvalira

Ajona i Viladomat van destacar les bones impressions que reben per l’acord entre Arcalís i Grandvalira. El primer va afirmar que “alguns clients ja tenen forfet i l’aprofiten. Penso que caldrà consolidar-lo però tindrà un impacte molt positiu per al país”. El segon va recordar que el més important és anar tots a l’una. “Ara formem part de les dues societats i pensem que podem ser l’element que catalitzi la nova etapa”. Xabier Ajona va explicar que el pont de la Immaculada es va saldar amb menys clients que el 2017 però amb més ingressos, una tendència que segueix i que ha xifrat en un 7% menys d’usuaris fins a la data respecte el mateix període de l’any passat.

Nova etapa a Arcalís amb el telecabina Tristaina

tracking