Joc

La Seu ven dos dècims del 03.347, la Grossa

És el primer cop que l’administració Els Minairons reparteix el guardó major del sorteig

La Seu ven dos dècims del 03.347, la GrossaJ. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de l’administració de loteria Els Minairons de la Seu d’Urgell posaven ahir per primer cop amb l’emblemàtic cartell que els acreditava com a venedors del primer premi de la Grossa de Nadal. És la primera vegada que donen el premi major del sorteig malgrat que ja havien fet afortunats d’altres clients amb quarts o cinquens premis. Els Minairons va ser una de les diverses administracions catalanes que van vendre els 35 dècims del 03.347 que van caure a Catalu­nya, cadascun premiat amb 400.000 euros. Al migdia a Els Minairons no s’hi havia acostat cap dels afortunats. Els responsables de l’administració assenyalaven que havien venut les dues butlletes per finestreta i que el comprador podia ser qualsevol dels seus clients, del poble, de la comarca i també d’Andorra. De fet, procedents d’aquesta administració també es poden comprar butlletes al Principat.

La pluja de milions del primer premi de la Grossa va estar repartida arreu del territori espanyol perquè es va vendre a 46 províncies. Els més afortunats, però, van ser Conca, Osca, Gernika i Bilbao, que són els que en van vendre més sèries. El número el va cantar la nena Aya Ben Hamdouch pels volts de dos quarts d’una del migdia. L’alegria es desfermava llavors en localitats com Gernika, on la immensa majoria de butlletes es van vendre a una taverna de la localitat: 120 milions en premis. A Conca, el responsable de l’administració que havia repartit la fortuna descrivia imatges viscudes ahir a molts punts del territori espanyol: un telèfon que no parava de sonar, felicitacions i ampolles de xampany. La Grossa arribava per primer cop a Tarragona, Zamora i Àvila i la ciutat autònoma de Melilla es queda sola a la llista de territoris que mai han repartit el primer premi.

25 milions a Catalunya

A Catalunya també va caure el segon premi, el 21.015, que es va vendre a Castellbisbal i també a Cubelles. En aquest últim cas va repartir la sort una acadèmia de ball que havia adquirit els dècims en una administració d’Almansa (Albacete). El motiu? Cercaven el número que coincidís amb la data que van inaugurar l’escola. A banda de Castellbisbal i Almansa, el segon premi (dotat amb 125.000 euros per dècim) també va fer fortuna a Pedreguer (Alacant).

Diferents localitats catalanes també van repartir el tercer premi, el 04.211, i algun quart i cinquè premi. En total, s’hi van repartir 25 milions, un 7% dels més de 363 milions que es calcula que els catalans van invertir en el sorteig nadalenc. L’anècdota va ser el quart premi que una administració de Ripollet va tornar sencer perquè els dècims no havien tingut sortida entre els seus clients. Era el 67.774 i són tres els milions perduts. Una cinquantena de municipis catalans van tenir ahir afortunats.

Més milions

Conca i Almansa, a Castella-la Manxa, es van convertir en les dues ciutats d’Espanya que més diners van repartir. La primera gairebé 89 milions d’euros amb la Grossa i la segona més de 175 milions del segon premi, el 21.015. No obstant això, la sort s’havia extès per tota la comunitat autònoma gràcies, a més, al tercer premi, un quart i quatre cinquens premis. A Madrid només se’ls va escapar el segon premi i un dels quarts.

tracking