El carceller condemnat per abusos vol recuperar la feina

La defensa considera que els dos anys d’inhabilitació ja es compleixen al desembre

El carceller condemnat per abusos vol recuperar la feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lletrada del carceller condemnat per abús sexual a una de les internes de la Comella i una de les professores del centre va presentar un recurs ahir al Tribunal Superior amb la finalitat que es liquidi la pena complementària que se li va imposar al funcionari en la condemna, és a dir, la suspensió de l’exercici del càrrec d’agent penitenciari en el termini de dos anys. La representant legal del condemnat considera que la inhabilitació s’ha complit durant el mes de desembre i que per tant l’agent penitenciari podria tornar a exercir les seves funcions.

Etiquetes:

Tot i que la sentència es va executar el 18 de setembre del 2017, la lletrada defensa que el Superior hauria de considerar, segons l’aute dictat per Corts en la mateixa data, que tant la sanció que se li va imposar des de Govern com la pena dictada en la sentència són acumulables, ja que considera que l’acusat no pot ser sancionat dues vegades pels mateixos fets. L’advocada va recordar durant la vista oral que quan es va iniciar el procediment, a l’octubre del 2012, el condemnat va ser suspès de les seves funcions. El mateix procediment va dictar una mesura cautelar d’adscripció a altres llocs de feina, així que l’acusat no va poder tornar mai a treballar d’agent penitenciari des de llavors.

Després que l’advocada presentés un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior, el funcionari va ser condemnat a quinze mesos de presó condicional pel delicte menor continuat d’abús sexual amb l’agreujant que la víctima era especialment vulnerable, ja que era una de les preses del centre penitenciari, i a cinc mesos més condicionals pel delicte menor d’abús sexual a una de les professores del centre, a més de la pena complementària de suspensió de l’exercici del càrrec en dos anys referida anteriorment. La defensa també va presentar un altre recurs d’empara, que el Tribunal Constitucional no va admetre a tràmit, en el qual la lletrada va considerar vulnerats els drets del seu client a la jurisdicció, a la presumpció d’innocència i a un tribunal imparcial.

Els fets que se li imputen al funcionari de la presó es remunten al 2012, quan la presa va denunciar diversos episodis en els quals es van produir els abusos sexuals. A la professora, a la qual el condemnat va haver d’indemnitzar amb 8.000 euros, la va abraçar per darrera mentre li deia obscenitats.

FISCALIA INSISTEIX A TANCAR A LA PRESÓ UN HOME QUE VA FERIR A L'ULL UN JOVE EN UNA DISCOTECA

El ministeri fiscal va recórrer ahir la sentència que el Tribunal de Corts va dictar en el judici contra un jove que va ferir un altre noi amb un got de vidre en una discoteca l’any 2013, una agressió que va fer perdre gran part de la visió a un ull de la víctima. El fiscal va demanar que l’atenuant per col·laboració de la víctima en la baralla no es considerés. És per aquest motiu que va reclamar la reforma de conformitat de la qualificació, així com la pena que va demanar durant el judici, que va ser de cinc anys de presó ferma. També va destacar que el repartiment de la responsabilitat civil havia de recaure sencera en el processat, que va ser condemnat a tres anys i mig de presó, sis mesos dels quals condicionals. La víctima ha recuperat part de la visió i el condemnat ha tornat a treballar en dos feines. És per això que la defensa va adduir que l’agreujament de la pena provocaria una segona ruptura de la reinserció del jove.

tracking