ADMINISTRACIÓ

El sindicat de professors acusa Torra de mentir sobre la mútua

El sindicat afirma que la informació publicada a la xarxa es va lliurar a tots els representants

El sindicat de professors acusa Torra de mentir sobre la mútuaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fonts del SEP asseguren que les dades que el sindicat d’ensenyament va publicar el mes passat a la seva pàgina de Facebook es van lliurar a la comissió de la mútua a tots els membres de la mateixa i acusen Joan Torra, un dels representants de la plataforma sindical a la comissió de la mútua, de mentir. Així ho afirmen en referència a les declaracions que van fer divendres passat els representants del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) en les quals van assegurar que Torra els havia dit que no se li havien lliurat aquestes dades, raó per la qual el CFPA les va demanar formalment a la comissió.

Des del SEP s’assegura que el president de l’Associació de Bombers rep les mateixes informacions i comunicacions que la resta de membres i que, per tant, els sindicats tenien disponible aquesta informació a través dels seus representants a la comissió. Segons el sindicat de l’ensenyament, aquestes dades són públiques, ningú a la comissió els va informar que no les poguessin publicar i no mostren informació privada, així que no afecten cap mutualista. A la publicació de Facebook hi apareixien el nombre de funcionaris de baixa per cos d’adscripció que havien cobrat dos cops, a més del forat de 300.000 euros que s’havia generat per les irregularitats i la quantitat que encara s’havia de recuperar a final del 2017, unes dades que també van aparèixer en un comunicat signat tant pel SEP com pel Sipaag.

Divendres passat el CFPA va portar a la Batllia les irregularitats de la mútua amb una denúncia en la qual es demanava, entre d’altres coses, investigar si la publicació que va fer el SEP a les xarxes socials constitueix o no un delicte de revelació de dades. El sindicat policíac va creure oportú fer aquesta demanda després que la presidenta de la comissió de la mútua, Iolanda Font, negués el lliurament de la informació al sindicat policíac tot adduint que es tracta d’una informació confidencial. Des del SEP defensen la legitimitat del CFPA de dur a terme accions judicials per esclarir l’afer i recorden que és la justícia l’encarregada de fer la investigació i decidir si s’ha comès algun delicte. Paral·lelament a la denúncia del sindicat policíac a la Batllia, la fiscalia va obrir una investigació d’ofici per determinar si les irregularitats que es van detectar a la mútua son constitutives de delicte o no.

tracking