reportatge

Carisma solidari

La iniciativa del Club Internacional d’Andorra i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, que té botigues a quatre parròquies, proporciona feina a persones amb discapacitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Míriam és una de les treballadores de la botiga Carisma d’Andorra la Vella, l’última en obrir de les quatre que hi ha repartides pel país. Usuària del programa a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, va poder trobar feina a la botiga benèfica, fet pel qual està molt contenta. “Ha estat una manera de poder incorporar-me al món laboral”, afirma la Míriam, que considera que està sent una experiència perfecta. Com ella, vuit treballadors i treballadores més amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental tenen l’oportunitat de treballar en les botigues Carisma.

El director del servei d’Inserció Laboral de l’Escola Especialitzada Meritxell, Óscar Fernández, manifesta que la fita “serà poder tenir una botiga a cadascuna de les parròquies i poder gestionar el màxim de llocs de treball”. “Busquem nous locals que ens permetin crear nous llocs de treball”, expressa Fernández, que explica que els locals de les botigues Carisma de la Massana i Sant Julià de Lòria són cedits pels respectius comuns, mentre que els d’Andorra La Vella i Escaldes-Engordany són cedits per entitats bancàries.

El projecte va néixer el 2014 de la col·laboració entre Club Internacional i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Amb la creació d’un seguit de botigues benèfiques on la gent hi porta mobles, roba o llibres que estan en bon estat per tal que d’altres persones les puguin adquirir a un preu molt raonable. La Mar, una usuària de la botiga, assegura que la iniciativa li encanta, i destaca els tres vessants del projecte: la part de medi ambient, la part social en l’àmbit de feina inclusiva i la part solidaria, com a empresa que el que recapta ho destina a obres socials. “És un plus afegit a l’hora de comprar”, manifesta la Mar, consideració amb la qual la Míriam coincideix. “La gent col·labora amb nosaltres”, assegura.

Carisma solidari

tracking