aDMINISTRACIÓ

El sindicat de policia porta a la Batllia l'afer de la mútua

El CFPA demana que s’investiguin delictes com prevaricació administrativa, malbaratament de cabals públics o revelació de dades

El sindicat de policia porta a la Batllia l'afer de la mútuaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) va presentar ahir una denúncia a la Batllia amb la intenció que s’investiguin les irregularitats que s’han comès a la mútua amb relació al cobrament doble d’alguns funcionaris de baixa, a més de les que es van produir des de la comissió. Així ho van anunciar en una roda de premsa alguns dels membres del sindicat, que fan la demanda a la Batllia després que els fos impossible obtenir les dades referents a aquest suposat frau, ja que la presidenta de la comissió de la mútua, Iolanda Font, va considerar que aquesta informació era confidencial tot i que dies abans el SEP les havia publicat a la seva pàgina de Facebook. “Hem tingut claríssim, vistos els fets que creiem molt greus, posar en antecedents les autoritats judicials”, va afirmar Salvador Prieto, president del CFPA.

Tant Prieto com el lletrat del sindicat, Josep Antoni Silvestre, van posar de manifest alguns dels delictes que consideren que s’haurien d’investigar. “Primer, la possible comissió d’aquest frau per part de mutualistes; segon, el que entenem que la comissió no ha fet, que és la seva feina, l’obligació de denunciar aquest frau; i tercer, si les dades són confidencials, i s’han fet públiques a través d’un Facebook, que s’investigui”, va enumerar Prieto. És a dir, entre altres delictes, prevaricació administrativa, malbaratament de cabals públics, omissió del deure de perseguir delictes i revelació de dades, segons Silvestre. “Entenem que si des del primer moment s’hagués actuat, probablement no hauríem arribat a aquest punt”, va afirmar Prieto. En tot moment, tant el lletrat com els membres del sindicat van deixar clar que no tenien coneixement que hi hagués elements constitutius de delicte i que això és feina de la Batllia. “Nosaltres no imputem cap delicte perquè no tenim les dades”, va manifestar Silvestre. Lara Vilamala, vocal del CFPA, va afirmar que les dades dels mutualistes que van cobrar doble “es van facilitar als membres de SEP i Sipaag en el si de la comissió de la mútua”, tenint en compte les anotacions dels seus representants als documents.

Replantejar la mútua

El president del CFPA considera que s’ha de fer “un replantejament de la mútua”. “Si calen dimissions, demanarem dimissions. Cal donar un cop de timó”, va afirmar Prieto, que considera que s’ha dut a terme una “gestió nefasta”. També va demanar que els funcionaris mutualistes que es vulguin implicar “tinguin clar que aniran allà a treballar per a l’administració, no per a un col·lectiu particular o un altre. El reglament de la mútua és claríssim”. Prieto va fer així referència a la queixa que dos dels tres representants de la plataforma sindical a la comissió de la mútua defensaven els interessos de SEP i Sipaag, sindicats als quals pertanyien, i no la plataforma.

tracking