estadística

El nombre d'ofertes de feina triplica el de demandants

399 persones estaven desocupades i hi havia1.303 places per treballar

El nombre d'ofertes de feina triplica el de demandantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades mensuals que va publicar ahir el servei d’Ocupació mostren que al Principat hi ha un nombre major d’ofertes de treball que no pas demandants de feina. En concret, segons la nota de premsa publicada ahir, 399 persones buscaven una activitat a final del mes passat mentre que el nombre d’opcions per treballar era de 1.303.

El nombre global de demandants va baixar un 6,8% respecte al mes d’octubre, quan aleshores hi havia 428 persones que cercaven feina. Tot i això, la xifra del mes de novembre era un 16% superior respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al nombre de places ofertes, la xifra era un 9,4% superior respecte al mes d’octubre, però un 10,3% inferior respecte al mes de novembre del 2017. En la comparativa amb els mesos anteriors, es pot observar que l’època en què s’ofereixen més places per treballar coincideix amb els mesos previs a l’inici de la campanya d’hivern i la d’estiu. Durant la resta de l’any, la xifra de llocs de treball oferts a final de mes oscil·la entre els 800 i el miler.

D’altra banda, de les dades d’Estadística també se’n desprèn que hi havia un total de 223 demandants que busquen una feina millor que la que tenen actualment, una dada exacta en comparació amb el mes d’octubre, però un 8,6% inferior respecte a la que es registrava fa un any.

A final del mes de novembre, un total de dotze persones es beneficiaven de la prestació econòmica per desocupació involuntària que ofereix el Govern, una dada inferior respecte als 21 beneficiaris que hi havia fa exactament un any.

El nombre d'ofertes de feina triplica el de demandants

tracking